Tréner Bakero v Poznani skončil

TASR
26.2.2012 09:44

Vedenie poľského futbalového klubu Lech Poznaň ukončilo spoluprácu so španielskym trénerom Jose Mariom Bakerom po sérii nepresvedčivých výsledkov tímu.

Tréner Bakero v Poznani skončil
SITA

Podľa vyhlásenia klubu sa Bakerovi stala osudnou piatková ligová prehra na ihrisku Ruchu Chorzów (0:3). "Bol to najhorší zápas mojej kariéry," povedal Bakero po prehre v Chorzówe.


Štyridsaťdeväťročný kouč prišiel do Lechu v novembri 2010 a v minulej sezóne sa s tímom prebojoval do finále národného pohára. Pred príchodom do Poľska bol bývalý stredopoliar v Barcelone asistentom trénerov Louisa van Gaala a Llorenca Serru Ferrera, odkiaľ v roku 1999 odišiel do mexického Puebla. Španielsky kouč viedol i Real Sociedad či Poloniu Varšava.


Šesťnásobný poľský majster Lech je po 19. kole s 28 bodmi na šiestej priečke ligovej tabuľky, keď na vedúci Slask Wroclaw stráca 10 bodov.


Podľa miestnych médií patria medzi horúcich kandidátov na uvoľnený post Michal Probierz, ktorého v januári prepustil grécky klub Aris Solún, a bývalý kouč Lechu Czeslaw Michniewicz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok