Sagan je príliš drahý pre nemecký tím, fáma sa nepotvrdila

SITA TASR
30.6.2016 11:20

Úradujúci cyklistický majster sveta Peter Sagan by sa v novej sezóne mal stať členom nemeckého tímu Bora Hansgrohe, ktorý má ambíciu získať licenciu WorldTour. Tak znela správa z belgického denníka Het Niuewsblad. Nezakladala sa však na pravde.

Sagan je príliš drahý pre nemecký tím, fáma sa nepotvrdila
SITA/AP

Cyklista za milióny

Peter Sagan je momentálne príliš veľké meno na to, aby si ho cyklistický tím Bora-Argon 18 mohol dovoliť angažovať. Povedal to manažér tohto nemeckého tímu Ralph Denk na štvrtkovej tlačovej konferencii vo francúzskom Mont-Saint-Michel, dejisku sobotňajšieho štartu 103. ročníka Tour de France.

Fakticky tým vyvrátil zverejnené informácie o tom, že kontinentálny tím túžiaci po licencii WorldTour a ktorý od novej sezóny ponesie meno Bora-Hansgrohe, angažuje do svojich radov slovenského majstra sveta.

"V tomto momente je Sagan pre nás neriešiteľný. Z toho, čo som počul, išlo by o príliš veľké peniaze. Samozrejme, bolo by snom mať v družstve takého cyklistu, uvidíme. Od augusta budeme hovoriť aj o menách jazdcov, ale Sagan je príliš vysoký kaliber pre nás. Máme síce seriózny rozpočet, ale nie sme sponzorovaní ruskou spoločnosťou ako Tinkoff," vyjadril sa Ralph Denk. V súvislosti so Saganovou cenou na trhu sa spomínali sumy 5-6 miliónov eur, ktoré sú pre Nemcov neriešiteľné.

Nepotvrdili ani Specialized

Zástupcovia Bora-Argon 18 potvrdili, že do svojho názvu v budúcej sezóne priberú meno druhého hlavného sponzora Hansgrohe. Stane sa tak minimálne na tri roky. Nepotvrdili však dohodu s americkým výrobcom bicyklov Specialized, o ktorej tiež informoval belgický Het Nieuwsblad a následne viaceré cyklistické portály. "V tomto momente nemôžem potvrdiť Specialized. Ak sa dostane do WorldTour, potom možno dôjde k zmene. Momentálne máme kontrakt s Argonom," uviedol Denk. Čo Nemci priznali, bol kontakt s agentom Tonyho Martina. Časovkový špecialista je na Tour de France ešte členom tímu Etixx-QuickStep, kde mu však na konci sezóny vyprší kontrakt.

Hansgrohe je nemecký výrobca armatúr pre kúpeľne a kuchyne, ktorý sa doteraz angažoval prevažne v cyklokrose, kde bol sponzorom série Superprestige. Súčasný tím Bora-Argon 18 sa na Tour de France predstaví s Čechom Janom Bártom či írskym lídrom Samom Bennettom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok