SZĽH a NHL sa dohodli na predĺžení zmluvy o prestupoch

TASR
25.2.2012 18:05

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček sa na rokovaní v New Yorku dohodol s predstaviteľmi NHL na predĺžení zmluvy o prestupoch hráčov do najlepšej ligy sveta.

SZĽH a NHL sa dohodli na predĺžení zmluvy o prestupoch
SITA

Pôvodný dvojročný kontrakt medzi SZĽH a NHL vyprší v júni tohto roka a podľa neho za každého hráča, ktorý sa dostane do NHL, obdrží Slovensko tzv. "poplatok za rozvoj" vo výške 225.000 dolárov.
"Dohodli sme sa na pokračovaní dvojstrannej zmluvy o prestupoch hráčov aj na sezónu 2012/2013 za rovnakých podmienok, aké sú v končiacej sa zmluve," cituje Nemečka portál szlh.sk.

Nemečka na rokovaniach sprevádzal generálny sekretár zväzu Otto Sýkora, ich partnermi boli zástupcovia komisára NHL Bill Daly a Ken Yaffe. Stretnutie otvoril priamo komisár NHL Gary Bettman.
Keďže IIHF a NHL sa v roku 2010 nedohodli na spoločnej zmluve, s NHL majú doteraz podpísané bilaterálne zmluvy len hokejové federácie Slovenska, Švédska, Fínska a Nemecka.

Po rokovaniach s predstaviteľmi NHL si dvojica najvyšších predstaviteľov slovenského hokeja spoločne s trénerom reprezentácie Vladimírom Vůjtkom pozrela newyorské derby Rangers - Islanders.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok