Po Brexite podporí Britská centrálna banka finančné trhy 250 miliardami libier

SITA
24.6.2016 11:27

Britská centrálna banka je pripravená poskytnúť dodatočných 250 mld. libier s cieľom podporiť finančné trhy po tom, ako krajina odhlasovala odchod z Európskej únie.

Zámer oznámil guvernér Bank of England Mark Carney. Konštatoval, že banka bude uvažovať o prijatí dodatočných opatrení v oblasti menovej politiky v nadchádzajúcich týždňoch.

"Nevyhnutne nastane obdobie neistoty a prispôsobenia sa. Určitý čas bude trvať, kým Veľká Británia vybuduje nové vzťahy s Európou a zvyškom sveta. Dá sa očakávať určitá volatilita na trhu a v ekonomike, keď tento proces bude prebiehať," povedal Carney. Šéf britskej centrálnej banky uviedol, že Bank of England nebude váhať prijať dodatočné opatrenia počas prispôsobovania sa trhov.

Centrálna banka Británie zdôraznila, že uskutočnila stresové testovanie najväčších bánk pre horšie scenáre, ako je situácia, ktorej krajina čelí teraz. Výsledkom tohto testovania je to, že britské banky zvýšili svoj kapitál o 130 mld. GBP a teraz majú vysoko kvalitné aktíva v hodnote vyše 600 mld. GBP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok