Janukovyč pripustil revíziu procesu s Tymošenkovou

TASR
24.2.2012 22:53

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč pripustil revíziu prípadu expremiérky Julie Tymošenkovej, ktorú vlani odsúdili na sedem rokov väzenia. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

Janukovyč pripustil revíziu procesu s Tymošenkovou
SITA

Podľa Janukovyča by k tomu mohlo dôjsť, keď ukrajinský parlament schváli novelu trestného zákonníka, ktorá bude spĺňať všetky európske štandardy. "Podporujem revíziu všetkých troch prípadov (trojice predstaviteľov opozície). Možno by sa to dalo urobiť na základe nového trestného zákonníka," uviedol prezident v rozhovore pre ukrajinskú televíziu. Janukovyč a jeho vláda čelia v súvislosti s Tymošenkovej uväznením silnejúcej vlne medzinárodnej kritiky, predovšetkým zo strany Západu. Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski počas nedávnej návštevy Kyjeva varoval, že kauza môže ohroziť finalizáciu asociačnej dohody medzi EÚ a Ukrajinou.

Tymošenkovú odsúdili v októbri 2011 na sedemročné väzenie za prekročenie právomocí pri podpise dohody o nákupe plynu s Ruskom v roku 2009. Západ proces ostro kritizoval ako politicky motivovaný a žiada prepustenie niekdajšej líderky tzv. oranžovej revolúcie. Prezident Viktor Janukovyč, ktorý je Tymošenkovej politickým súperom, obvinenia z politizácie procesu odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok