Česi sa lúčia s turnajom, skončili poslední v D-skupine

SITA TASR
21.6.2016 23:13

Futbalisti Českej republiky prehrali utorkový zápas na ME vo futbale s reprezentantmi Turecka 0:2 (0:1) a na turnaji končia, keďže sa umiestnili na štvrtom mieste v základnej D-skupine.

Česi sa lúčia s turnajom, skončili poslední v D-skupine
SITA/AP

Úvodný gól stretnutia strelil hrotový útočník Burak Yilmaz, vedenie Turkov zvýšil v druhom polčase prudkou strelou zvnútra šestnástky Ozan Tufan. Tretie Turecko si bude musieť počkať na výsledky stredajších zápasov, aby sa dozvedelo, či bude na turnaji aj ďalej pokračovať.

D-skupina, 3. kolo:

Česko - Turecko 0:2 (0:1)
Góly: 10. Yilmaz, 65. Tufan, rozhodovali: Collum (Škót.) - MacGraith (Ír.), Connor (Škót.), ŽK: Plašil, Pavelka, Šural - Koybasi, Balta
zostavy:
Česko: Čech - Kadeřábek, Sivok, Hubník, Pudil - Pavelka (57. Škoda), Darida, Plašil (90. Kolář) - Dočkal (71. Šural), Necid, Krejčí
Turecko: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Koybasi - Tufan, Inan - Mor (69. Sahan), Turan, Sen (61. Ozyakup) - Yilmaz (90. Tosun)

Priebeh zápasu:

Českí futbalisti úvod stretnutia takticky nezvládli. Čakali, s čím príde súper a ten ich prekvapil dôrazom na lopte i rýchlymi protiútokmi, ktoré režíroval Emre Mor. Po prepadnutí na polovici ihriska v 10. minúte ušiel po pravom krídle a poslal prízemný center Yilmazovi, zakončujúcemu z prvej - 0:1.

Turci sa upokojili, v smere do ofenzívy si dovolili aj niekoľko technických parádičiek, no v defenzíve mali veľké nedostatky. Česi sa skonsolidovali, zrýchlili prechod do útoku a vypracovali si viacero príležitostí. Veľkou hrozbou pre Turkov boli najmä štandardné situácie, čo podčiarkol Sivok, no hlavou z rohu namieril len do žrde. Po ňom neprekonal Babacana ani Kadeřábek, vbiehajúci z pravej strany do "veľkého vápna", či Plašil dobre zrealizovanou strelou z diaľky.

V 57. minúte poslal český kouč Vrba do hry Škodu ako druhého hrotového útočníka, no ten dostatočne nepodporil dobre hrajúceho Necida. Česi s pribúdajúcim časom otvorili obranu, do ktorej sa Turkom v početnej línii útočilo jednoduchšie. Po hodine hry najskôr rozhodcovia odopreli Turanovi pridať druhý gól pre odpískaný ofsajd, ale následne pustili hraničnú situáciu, v ktorej Topal sklepol loptu v šestnástke a Tufan presnou delovkou do šibenice nedal Čechovi šancu - 0:2.

Na Čechov doľahla psychická tiaž, vo vlastnom pokutovom území pôsobili nerozhodne a smerom dopredu odovzdane, pod čo sa podpísala najmä zodpovedná turecká hra v strede poľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok