O víťazstve Banskej Bystrice v Košiciach rozhodol jediný gól

SITA
24.2.2012 21:57

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1).

O víťazstve Banskej Bystrice v Košiciach rozhodol jediný gól
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 51. kolo:

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 52. R. Heizer (Češík, Bambúch)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše: Kolba (Košice) na 5+DKZ za faul lakťom, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, V. Snášel, 4801 divákov

Zostavy:
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - P. Bartoš, Kristek, Zálešák - Jenčík, S. Gron, Michel Miklík - Pašek, Marcel Haščák, Dravecký - Matúš Chovan, Mlynarovič, Spilar
Banská Bystrica: Chorošun - Huba, M. Grman, Cebák, Brňák, Kubka, Bambúch, Beňa, Novajovský - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - L. Novák, Pulliainen, M. Kokavec - Češík, R. Heizer, T. Hričina

Vo vyrovnanej prvej tretine sa mohli ujať vedenia hosťujúci "barani", keď v 7. min po Sýkorovej strele zápästím zazvonila horná žŕdka za Hylákom. V bojovnom stretnutí potom mali sľubnejšie šance domáci. V 10. min Bartoš neprekonal Chorošuna a v dorážke neuspel ani Mlynarovič. Dobrú príležitosť mal i Gron, no hosťujúci brankár sa opäť vyznamenal. Rovnako pri Pašekovom pokuse.

V druhej časti pokračoval vyrovnaný súboj, v ktorom mali naďalej hlavné slovo obaja brankári. Chorošun najprv zmaril pokusy Spilara a Jenčíka. Vzápätí Hylák dvakrát zneškodnil dobré možnosti Kútneho. V 33. min si hosťujúci gólman poradil so šancou Draveckého. Najväčšiu možnosť mal po veľkej chybe Pašeka Banskobystričan Kristoffersson, keď korčuľoval neohrozene sám na Hyláka, ale ten sa nenechal prekabátiť.

V záverečnom dejstve Kristoffersson znovu neuspel proti Hylákovi. Neskôr bol v permanencii Chorošun. Zneškodnil Miklíkov nájazd i Spilarovu príležitosť a zlikvidoval aj dve tutovky Košičanov - v 47. min šancu Miklíka a o minútu neskôr Pašekov nájazd. V 52. min náhle udrelo pred Hylákom: hostitelia zabudli na Heizera a jeho delovku zastavila až sieťka. Keďže štyri a pol minúty pred koncom dostal domáci Kolba päťminútový trest, nedošlo ani k záverečnému tlaku Košíc a hostia sa napokon tešili z najtesnejšieho víťazstva.

Hlasy:

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "V prvých dvoch tretinách nám chýbala koncentrácia. Vytvorili sme si niekoľko šancí, ale boli sme bez dôrazu pri zakončeniach. V tretej tretine sme začali lepšie korčuľovať. Urobili sme však jednu individuálnu chybu, po ktorej sme inkasovali. V závere sme odvolali brankára, ale už sa nám nepodaril obrat."

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Odohrali sme vyrovnaný zápas, v ktorom dominovali obrany nad útokmi. Vynikli obaja brankári. S postupom času to bolo o prvom góle: kto ho strelí, ocitne sa vo výhode. Napokon sa šťastie usmialo na nás. V závere nás síce súper dostal pod tlak, ale ´pomohol´ nám náš bývalý hráč, ktorý sa hrubým faulom nechal vylúčiť na päť minút. Som rád, že sa nám podarilo získať aj skalp posledného extraligového tímu, lebo v tejto sezóne sme ešte Košice neporazili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok