Kozáčik si poriadne zachytal, môžeme prejsť aj cez Nemcov či Španielov

TA3
21.6.2016 11:08

Za najlepšieho hráča zápasu proti Anglicku vyhlásili brankára Matúša Kozáčika, ktorý nás výrazne podržal.

Kozáčik sa nenudil

Medzi ústredné postavy pondelkového úspechu futbalovej reprezentácie na ME vo Francúzsku patrili defenzívne piliere. Obranca a kapitán Martin Škrtel, a tiež brankár Matúš Kozáčik, ktorý získal ocenenie pre najlepšieho hráča zápasu proti Anglicku (0:0).

"Vedeli sme, že Angličania majú postup prakticky istý a možno nebudú hrať až tak ofenzívne. So svojou kvalitou však, samozrejme, hrali a chceli vyhrať, získať prvé miesto v skupine. My sme potrebovali bod, aby sme si vylepšili našu pozíciu. To sa nám podarilo. Verím, že štyri body budú stačiť a že postúpime ďalej. Teraz bude to čakanie na zvyšné výsledky príjemnejšie," povedal po stretnutí v Saint-Étienne gólman Viktorie Plzeň Kozáčik.

Hrdina zo slovenskej brány chytil päť striel, neinkasoval ani po jedenástich rohových kopoch. "Naposledy som si takto zachytal v národnom tíme asi proti Španielsku. Myslím si, že Angličania s týmto futbalom uspejú a dostanú sa ešte ďalej ako do osemfinále."

kozacik-hart-1140-px-sita-ap_0a000002-0360-e461.jpg

Môžeme prejsť cez najlepších

Stopér Martin Škrtel v pondelok opäť dirigoval slovenské zadné rady a aj keď orchester občas vylúdil falošnejší tón, celkový dojem zo zvládnutého partu to nenarušilo. "Získali sme štyri body v ťažkej skupine. Možno ich mohlo byť viac, možno menej. Máme však štyri a dúfame, že nám zaručia postup do ďalších bojov," vyhlásil handlovský rodák, ktorý hral proti viacerým spoluhráčom z FC Liverpool. V základnej zostave kouča Roya Hodgsona nastúpili Nathaniel Clyne, Jordan Henderson, Adam Lallana aj Daniel Sturridge.

Škrtel čakal proti Albiónu tuhý defenzívny boj: "Keď hráte proti jednému z najlepších mužstiev na svete, tak 0:0 je dobrý výsledok. Vedeli sme, že sa nemôžeme s nimi rovnať v nejakej otvorenej hre. Tomu sme prispôsobili plán a taktiku pre zápas. Chceli sme vychádzať zo zabezpečenej obrany a pokúsiť sa o nejaké brejky, to nám vyšlo. Máme bod, ktorý sa počíta. Treba sa poďakovať aj našim fanúšikom, ktorí nás povzbudzovali. Proti Angličanom to mali ťažké, ale cítili sme ich."

Kapitána národného výberu spod Tatier potešilo, že dokážeme uspieť aj v dueloch s najlepšími. "Proti Rusom a aj proti Angličanom sme ukázali, že ak hráme všetci na sto percent, dáme do toho srdce a necháme na ihrisku všetko, môžeme pri troche šťastia prejsť aj cez Nemcov alebo Španielov."

Ďalší súper?

"Slovenskí sokoli" obsadili konečné tretie miesto v tabuľke základnej B-skupiny, v troch vystúpeniach získali štyri body a nemali by chýbať medzi účastníkmi osemfinále ako jedno z najlepších štyroch mužstiev z tretích priečok. Angličania postúpili do vyraďovacej fázy z druhej pozície, Walesania z prvej. So šampionátom sa rozlúčili štvrtí Rusi.

Ak sa Slováci napokon predstavia vo vytúženom osemfinále, ich súperom bude víťaz C-skupiny alebo víťaz D-skupiny. Do úvahy teda prichádzajú Nemci, Španieli, Chorváti, Poliaci a aj Severní Íri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok