V Srbsku havaroval autobus so slovenskými dovolenkármi, zahynuli piati

TA3 SITA TASR
21.6.2016 08:58

Na srbskej diaľnici sa nadránom stala tragédia. Autobus so slovenskými, českými a maďarskými dovolenkármi, ktorí sa vracali z Grécka, havaroval, prevrátil sa a niekoľko ľudí uväznil pod sebou. Päť z nich neprežilo.

Autobus cestovky Aeolus

V Srbsku, neďaleko mesta Niš, pred 04.00 h havaroval slovenský autobus cestovnej kancelárie Aeolus, potvrdilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí s tým, že autobus viezol turistov z dovolenky na gréckom ostrove Korfu. Vo vozidle bolo 29 cestujúcich a dvaja vodiči. Podľa doterajších informácií si nehoda mala vyžiadať životy piatich dovolenkárov. Podľa neskorších informácií zahynuli zrejme traja Slováci a dve Češky.

Ministerstvo zahraničných uviedlo, že viacerí zranení turisti sú hospitalizovaní v okolitých nemocniciach. "Na miesto sme poslali našu konzulku z Belehradu. Taktiež aj policajného pridelenca. Ide tam aj česká konzulka, nakoľko tam údajne boli aj českí turisti," uviedol riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček s tým, že pomoc turistom na mieste už poskytuje honorárna konzulka z Nišu.

Nadránom na diaľnici

To, že havarovaný slovenský autobus patrí cestovnej kancelárii Aeolus so sídlom v Nitre potvrdili aj zamestnanci firmy. Majitelia cestovnej kancelárie vycestovali na miesto nehody, bližšie informácie o nehode zatiaľ jej pracovníci nemajú. 

Agentúra DPA s odvolaním sa na srbský štátny rozhlas a televíziu RTS informovala, že nehoda slovenského autobusu v Srbsku si vyžiadala životy piatich turistov. Viac ako 20 turistov má byť zranených. K tragédii došlo okolo 03.30 h miestneho času na úseku diaľnice Belehrad-Skopje, približne 200 kilometrov južne od srbskej metropoly.

Aj pred dvomi rokmi

K nehode autobusu cestovnej kancelárie Aeolus došlo aj v roku 2014, keď na srbskej diaľnici Belehrad - Niš pri Vrčine turistický autobus zo Slovenska narazil do nákladného auta s návesom. Sedem z ôsmich zranených z havarovaného slovenského autobusu v Srbsku prepustili po vyšetrení z nemocnice a spolu s ďalšími cestujúcimi sa vrátili na Slovensko.

Z dôvodu potreby ďalších vyšetrení zostala v nemocnici jedna Slovenka. Medzi zranenými bola aj jedna občianka ČR. Srbská strana pripravila náhradný autobus, ktorý turistov vracajúcich sa z Grécka odviezol na maďarské hranice. Tam ich prevzal autobus cestovnej kancelárie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok