Slovan, Trnava a Myjava poznajú svojich súperov v predkole EL

TASR
20.6.2016 18:18

Slovensko bude mať v predkole Európskej ligy trojnásobné zastúpenie. Slovan Bratislava, Spartak Trnava a Spartak Myjava spoznali svojich súperov. Rozhodol o nich žreb v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone.

Slovan, Trnava a Myjava poznajú svojich súperov v predkole EL
SITA/Marek Mrviš

Futbalisti Slovana Bratislava nastúpia v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2016/2017 proti albánskemu tímu FK Partizani. "Vedeli sme, že tam máme Slaviu Sofia, MTK Budapešť, Albáncov a klub z Azerbajdžanu. Najsilnejšia asi bola Sofia. Žreb je taký aký je, akceptujeme to. Ideme sa poriadne pripraviť na tohto súpera, cestujeme na prvý zápas do Albánska. Musíme sa pripraviť na to, že nás tam bude čakať horúce počasie, nekvalitný trávnik na ihrisku a búrlivá atmosféra v hľadisku. Získame čo najviac informácií o súperovi a ideme sa popasovať o postup. Albánci sú horkokrvný národ a taký hrajú aj futbal. V niektorých veciach sú možno menej taktickí, ale o to viac dávajú do hry srdce a bojovnosť," povedal športový riaditeľ Slovana Richard Trutz.

Spartak Trnava si zmeria sily s maltským zástupcom Hibernians FC. Trnavčania si za súpera želali práve Hibernians, cez ktorý pred dvomi rokmi suverénne postúpili do 2. predkola po výsledkoch 4:2 a 5:0. "S napätím sme sledovali žreb a pookriali sme, keď nám vytiahli Hibernians. Je to hrateľný súper. Malta je civilizovaná krajina a tamojšie prostredie dobre poznáme. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili do 2. predkola," tlmočil slová trénera Karhana mediálny manažér Marek Ondrejka.

Spartak Myjava sa pri premiére na európskej klubovej scéne stretne s rakúskou Admirou Wacker Mödling. "Dostali sme kvalitného súpera, štvrté mužstvo z rakúskej ligy. Teraz máme desať dní na to, aby sme ho čo najlepšie zmapovali a aby sme sa čo najlepšie pripravili na dvojzápas, v ktorom by sme boli my tí úspešnejší. Momentálne viac nemám k tomu čo dodať, musíme sa na to pozrieť a potom budem konkrétnejší,“ povedal pre oficiálnu stránku Spartaka tréner Mikuláš Radványi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok