Murray získal v Queen's Clube rekordný piaty titul

TA3 TASR
19.6.2016 20:18

Britský tenista Andy Murray získal na trávnatom turnaji ATP v londýnskom Queen's Clube rekordný piaty titul. Najvyššie nasadený hráč zdolal v nedeľňajšom finále trojku "pavúka" Kanaďana Miloša Raoniča 6:7 (5), 6:4, 6:3.

Rodák zo škótskeho Dunblane je prvým päťnásobným šampiónom na prestížnom podujatí, ktoré je súčasťou prípravy na Wimbledon. Štyri celkové triumfy z Queen's Clubu od roku 1890 majú na konte John McEnroe, Boris Becker, Lleyton Hewitt a Andy Roddick.

Pre Murrayho je to druhá tohtoročná trofej, v máji nenašiel premožiteľa na antuke v Ríme. "Zvíťaziť piatykrát v generálke na Wimbledon je skvelý pocit. Turnaj v Queen's Clube má bohatú históriu a tradične silné obsadenie. Pred finálovým zápasom som bol veľmi motivovaný," povedal pre oficiálnu stránku ATP Brit, ktorý po skončení Roland Garros, kde vo finále prehral so Srbom Novakom Djokovičom, obnovil spoluprácu s trénerom Ivanom Lendlom.

Murray zároveň získal prvý titul pod opätovným vedením Ivana Lendla, niekdajšej svetovej jednotky z Československa a víťaza 8 grandslamových turnajov. Murray spolupracoval s momentálne 56-ročným Lendlom od 31. decembra 2011 do 19. marca 2014. Počas tohto obdobia dosiahol všetky svoje dosiaľ najcennejšie individuálne úspechy (OH 2012, US Open 2012, Wimbledon 2013). Druhá kapitola tejto kooperácie sa začala práve tento týždeň v londýnskom Queen´s Clube krátko pred vrcholom krátkej sezóny na tráve Wimbledonom takisto v britskej metropole (27. júna - 10. júla).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok