Finále turnaja v Halle bude mať obsadenie, aké nikto nečakal

TA3 SITA
18.6.2016 20:53

Roger Federer si nezahrá vo finále dvojhry na obľúbenom turnaji Gerry Weber Open na tráve v nemeckom Halle, kde v minulosti osemkrát odchádzal ako celkový víťaz. Turnajová jednotka Federer podľahol v semifinálovom súboji Nemcovi Alexandrovi Zverevovi za 126 minút 6:7 (4), 7:5, 3:6.

V súboji generácií 19-ročný Zverev dosiahol jediný a rozhodujúci brejk na 4:2 v treťom sete a potom už zápas dopodával do víťazstva. Zverev nastrieľal 39 víťazných úderov vrátane 8 es a odvrátil 6 zo 7 brejkových príležitostí svojho slávneho súpera.

Zverev (38. v rebríčku ATP) je prvým tínedžerom, ktorý zdolal Federera po bezmála 10 rokoch, keď sa to v Cincinnati 2006 podarilo Andymu Murraymu. Zároveň sa stal prvým Nemcom vo finále v Halle od roku 2012, keď Tommy Haas získal trofej. Alexander Zverev je syn reprezentanta bývalého Sovietskeho zväzu rovnakého mena. Má aj staršieho brata Mischu, ktorý tiež hrá tenis.

Finále bude čisto nemeckou záležitosťou, keďže v druhom semifinálovom zápase Florian Mayer ako nenasadený hráč zdolal turnajovú trojku a svetovú sedmičku, Rakúšana Dominica Thiema, za 66 minút 6:3, 6:4. Thiem len pred piatimi dňami získal v Stuttgarte siedmy a na tráve vôbec prvý titul v kariére. Tridsaťdvaročný Mayer (až 192. v rebríčku) v nedeľu zabojuje o druhý turnajový triumf vo dvojhre v kariére.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok