Švento a Hrošovský varujú pred anglickou ofenzívou, Novota je vyrovnaný

TA3
18.6.2016 17:30

Dvojica Dušan Švento a Patrik Hrošovský debutovala na ME už v prvom zápase s Walesom, potom nenastúpila proti Rusom. Za najsilnejšiu časť anglického kádra označili ofenzívu. Náhradný brankár Ján Novota jej zrejme nebude čeliť, ale so svojou pozíciou je vyrovnaný.

Hrošovský: Anglicko nám vyhovuje

Stredopoliar slovenskej futbalovej reprezentácie Patrik Hrošovský pred pondelňajším záverečným zápasom B-skupiny EURO 2016 vyhlásil, že pozícia favorita môže hráčom Anglicka zväzovať nohy. "Anglicko je favorit a môže sa ľahko dostať pod tlak. Nám táto pozícia vyhovuje, budeme sa snažiť hrať našu typickú hru na brejky," povedal Hrošovský v sobotu vo Vichy.

Dvadsaťštyriročný legionár českého majstra Viktorie Plzeň pred kľúčovým zápasom v skupine varoval pred ofenzívnou silou anglického tímu: "Angličanov skutočne dobre poznáme, videli sme ich hrať vo viacerých zápasoch. Podľa mňa majú najväčšiu kvalitu v útoku," poznamenal Hrošovský, ktorý na finálovom turnaji vo Francúzsku odohral proti Walesu (1:2) šesťdesiat minút.

V ďalšom súboji, víťaznom proti Rusku (2:1), sedel iba na lavičke náhradníkov. "Bol som rád, že som dostal proti Walesu šancu. Bohužiaľ, prehrali sme, no našťastie potom sa nám podarilo zdolať Rusov. Aj keď som nehral, vnímam to v pohode. Sme tu kvôli Slovensku. Nejde o to, či Hrošovský hrá alebo nehrá. Vyhrali sme nad Rusmi a máme šancu na postup. Všetko je v našich rukách," dodal dvojnásobný víťaz českej ligy.

Švento: Môžeme uspieť

Dušan Švento si uvedomuje silu Angličanov: "Je to výborný tím plný skvelých individualít. Nie je to však len o nich, Angličania na šampionáte predviedli dva tímové výkony. S Walesom dokázali otočiť zápas a ukázali mentálnu silu. Myslím si, že nás čaká najťažší zápas na šampionáte. Keď však podáme výkon na hranici našich možností, môžeme pomýšľať na úspešný výsledok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok