Iracké jednotky vytlačili Islamský štát z centra Fallúdže

TA3 TASR
17.6.2016 12:55

Iracké vládne sily dobyli vládny komplex v centre mesta Fallúdža, ktoré je baštou extrémistickej organizácie Islamský štát.

Vládne sily "oslobodili" komplex v centre Fallúdže a vztýčili na ňom irackú zástavu, uviedol pre spravodajský server televízie as-Sumaríja vrchný veliteľ vojenských operácií vo Fallúdži Abdal Waháb Saadí. "Bezpečnostné sily pokračujú v operácii, ktorej cieľom je oslobodenie ďalších častí Fallúdže," dodal Saadí bez uvedenia bližších podrobností o priebehu operácie. Súčasťou vládneho komplexu vo Fallúdži sú budova polície, radnica, ministerstvo dopravy a kancelárie tajnej služby.

 

Vládne sily podporované šiitskými milíciami a leteckými útokmi koalície vedenej Spojeným štátmi spustili 23. mája ofenzívu s cieľom vytlačiť militantov z Islamského štátu z Fallúdže, ktorá je jedným z najväčších miest západoirackej provincie Anbár.

Fallúdža, ležiaca približne 50 kilometrov západne od irackej metropoly Bagdad, bola prvým mestom, ktoré začiatkom roka 2014 padlo do rúk Islamského štátu. Militanti z tejto organizácie stále ovládajú oblasti na severe a západe Iraku vrátane Mósulu - druhého najväčšieho mesta krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok