Zverejnili špinu na Trumpa, ktorú jeho súperom ukradli hackeri

ČTK
16.6.2016 10:26

Americký server Gawker zverejnil obsah údajných záznamov Demokratickej strany o Donaldovi Trumpovi. Záznamov sa zmocnili pri útoku hackerov ruské tajné služby.

Zverejnili špinu na Trumpa, ktorú jeho súperom ukradli hackeri
SITA/AP

Materiály, ktoré demokrati zhromažďovali o republikánskom kandidátovi na prezidentský úrad, sú súhrnom kontroverzných Trumpových výrokov. Materiály majú dvesto strán a podľa agentúry AP by mali dokázať, že newyorský magnát je klamár a zlý obchodník, ktorý je lojálny len sám k sebe. Demokratická strana pravosť zverejnených dokumentov nepotvrdila.

Trump v reakcii na údajný ruský útok vyhlásil, že akciu v skutočnosti zorganizovali demokrati, aby odviedli pozornosť od problémov Hillary Clintonovej. Obsah publikovaných dát nie je podľa Trumpa dôležitý. "Tieto informácie sú známe už dlhé roky a veľká časť z nich je nepresná," uviedol republikánsky kandidát.

The Washington Post uviedol, že do počítačovej siete vedenia americkej Demokratickej strany sa dostali agenti ruských tajných služieb. Moskva mala okrem záznamov o Trumpovi prístup aj k e-mailom demokratov. Kremeľ tieto informácie poprel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok