Sagan opäť víťazne: Čas na ďalšie šampanské

TASR SITA TA3
13.6.2016 22:43

Slovenský cyklista Peter Sagan v službách tímu Tinkoff triumfoval aj v tretej etape 80. ročníka pretekov Okolo Švajčiarska z Grosswangenu do Rheinfeldenu.

O druhom etapovom víťazstve úradujúceho svetového šampióna rozhodol záverečný špurt. Vďaka bonifikácii za víťazstvo sa Sagan vyšvihol do čela priebežnej klasifikácie. Jazdec tímu Tinkoff predviedol úspešnú stíhaciu jazdu, necelých 12 km do cieľa sa rozhodol oddeliť od početnejšej skupiny a vydať sa za dvojicou Michael Albasini (Orica-GreenEdge) a Silvan Dillier (BMC Racing Team).

"Od začiatku odišla dosť silná skupina siedmich ľudí, my sme sa to s Lottom snažili nejako sťahovať. V priebehu etapy pršalo, potom bolo sucho a zase pršalo, preto sa aj náskok ťažko sťahoval. Na finále sme to vymysleli tak, že na poslednom kopci nastúpim. Vďaka Tinkoff tímu, ktorý kontroloval priebeh, sa mi podarilo doskočiť do prvej skupiny," zhodnotil priebeh pretekov Sagan. O víťazstve sa rozhodovalo v záverečných desiatkach metrov, v ktorých Sagan prešpurtoval Albasiniho a na svoje konto si pripísal tohtoročné šieste etapové víťazstvo a rekordný trinásty triumf na pretekoch Okolo Švajčiarska.

"Na konci to bolo kritické, pretože Albasini a Dillier nechceli so mnou spolupracovať. Na konci som myslel na to, že by som mohol prevziať žlté tričko pre celkového lídra. Som hrdý, že ho môžem nosiť. Musím však dodať, že tričko pre majstra sveta má o čosi cennejšiu hodnotu pre mňa," povedal Sagan pre oficiálnu stránku pretekov. Ako druhý prišiel do cieľa Albasini, tretí skončil Dillier. Juraj Sagan prišiel s vyše päťminútovým odstupom na 92. mieste. "Ani neviem ako som vyhral etapu, som však veľmi rád. Myslím, že to bolo dnes dobré, ďakujem celému tímu a môžeme otvoriť ďalšiu fľašu šampanského," dodal po pretekoch slovenský cyklista.

Vďaka časovej bonifikácii sa Sagan dostal po troch etapách do čela priebežného poradia, kde má trojsekundový náskok pred Belgičanom Jürgenom Roelandtsom z tímu Lotto Soudal a Silvanom Dillierom. "Od stredy budú moje ambície obmedzené, pretože budem musieť šliapať pre náš tímového kapitána Tejaya van Garderena," dodal Dillier. Utorňajšia štvrtá etapa bude mať 192 km a povedie z Rheinfeldenu do Champagne.

Okolo Švajčiarska - 3. etapa, Grosswangen - Rheinfelden (192 km)

1. Peter SAGAN (SR/Tinkoff) 4:31:17 h, 2. Michael Albasini (Švaj./Orica-GreenEdge), 3. Silvan Dillier (Švaj./BMC Racing Team) obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Maximiliano Richeze (Arg./Etixx - Quick-Step), 5. Jürgen Roelandts (Bel./Lotto Soudal), 6. Jhonatan Restrepo (Kol./Katuša), 7. Michael Matthews (Aus./Orica-GreenEdge), 8. Rui Costa (Por./Lampre - Merida), 9. Simon Geschke (Nem./Giant-Alpecin), 10. Christopher Juul Jensen (Dán./Orica-GreenEdge) všetci +3s, ..., 92. Juraj SAGAN (SR/Tinkoff) +05:07

Priebežné poradie:
1. SAGAN 9:14:13 h, 2. Roelandts, 3. Dillier obaja + 3s, 4. Jon Izaguirre (Šp./Movistar Team) + 13, 5. Tim Wellens (Bel./Lotto Soundal) +14, 6. Gorka Izaguirre (Šp./Movistar), 7. Wilco Kelderman (Hol./LottoNl-Jumbo) obaja +17, 8. Matthews +18, 9. Geraint Thomas (V.Brit/Sky) +19, 10. Geschke +20, ..., 99. Juraj SAGAN+05:42.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok