Apple a Google chcú zvýšiť svoju príťažlivosť pre vývojárov aplikácií

TASR
11.6.2016 10:37

Apple chce zvýšiť svoju príťažlivosť pre vývojárov aplikácií a poskytovateľov obsahu, preto im prenechá vyšší podiel z príjmov z predplatného.

Apple a Google chcú zvýšiť svoju príťažlivosť pre vývojárov aplikácií
SITA/AP

Zmena sa dotkne aj App Store

V súčasnosti si Apple ponecháva 30 %, v budúcnosti to po prvom roku bude len 15 %. Zmena by mohla vývojárov motivovať k prechodu od jednorazového predaja k novému modelu. S odvolaním sa na viaceré technologické médiá o tom informovala agentúra DPA.

Zmena sa dotkne aj samotného obchodu App Store. Pri vyhľadávaní sa v zozname objaví aj platená reklama na aplikácie. Apple zároveň urýchlil proces schvaľovania nových aplikácií: polovicu preveria v priebehu 24 hodín, 90 % do 48 hodín. V minulosti trvalo až týždeň, kým Apple umiestnil aplikáciu do App Store.

Majitelia iPhonOV sú ochotnejší míňať

Google plánuje takmer rovnaký krok. Vývojári v budúcnosti získajú namiesto 70 % príjmov z predplatného až 85 %. Na rozdiel od Apple však na túto sumu budú mať nárok od úplného začiatku.

Apple App Store je pre vývojárov príťažlivejší než Android od Google, keďže majitelia telefónov iPhone sú ochotnejší míňať peniaze. Na druhej strane Android s 80-% podielom jednoznačne dominuje trhu mobilných telefónov, na ktorom má iPhone len zhruba 15 %. Android je tak ako platforma atraktívnejší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok