Trenčania začali bez kvarteta hráčov, rokujú o odchode ďalších troch

TA3
9.6.2016 14:46

Víťaz slovenského double z uplynulých dvoch sezón AS Trenčín začal vo štvrtok s letnou prípravou na nový ročník 2016/2017 bez kvarteta futbalistov Dávid Guba, Mitchell Schet, Ryan Koolwijk a Stefan Maierhofer.

Kvartetu sa oficiálne poďakovali

Odchod Scheta bol pre disciplinárny prehrešok už vopred avizovaný, Maierhoferovi sa klub rozhodol nepredĺžiť kontrakt. "Všetkým štyrom ďakujem za služby odvedené pre AS Trenčín. Stali sa pevnou súčasťou tímu a pomohli k dvom fortunaligovým i pohárovým triumfom. Prajeme im veľa úspechov v ďalšej kariére, jej časť prežili v Trenčíne a dúfame, že budú na toto obdobie spomínať v dobrom," povedal na oficiálnej internetovej stránke trenčianskeho klubu generálny manažér AS Róbert Rybníček.

Pod hradom Matúša Čáka mali záujem o pokračovanie spolupráce s Gubom aj Koolwijkom. "Ryan sa po roku a pol strávenom u nás rozhodol spoločne s rodinou pre návrat do Holandska, kde sa upísal Excelsioru Rotterdam. V minulosti sa nám podarilo opätovne naštartovať kariéru viacerých hráčov a platí to tiež v jeho prípade. Odviedol cennú prácu. Gubovi sme takisto pripravovali predĺženie zmluvy, dostal však ponuku od poľskej Termalice Nieciecza, akej sme nemohli konkurovať. Sme radi, že zužitkoval našu dôveru, lebo keď prišiel zo Žiliny, málokto mu veril," ozrejmil Rybníček.

V hre sú traja hráči

Z hľadiska predaja sú v hre ešte traja Trenčania: "Najhorúcejší kandidáti sú Madu Kingsley, Gino van Kessel a Matúš Bero, takže uvidíme, kto z nich odíde." Naopak, na spadnutie je príchod zakončovateľa Rangela Jangu z FC Dordrecht: "Kluby už odsúhlasili transfer, dohodli sme sa aj s hráčom. Na budúci týždeň príde na lekársku prehliadku, veríme, že následne sa stane naším futbalistom. Janga je hrotový útočník z holandskej druhej ligy a presne typ, aký hľadáme a potrebujeme. Nastrieľal mnoho gólov."

Zverenci Martina Ševelu odohrajú pred štartom súťaží šesť prípravných stretnutí. Úvodné na nich čaká v nedeľu 12. júna v Poprade s domácim mužstvom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok