Vyhodení poslanci: Kollár je len maskotom strany, riadi ju Krajniak

TASR
8.6.2016 15:28

Vulgárny slovník predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára aj vplyv poslanca Milana Krajniaka na jeho osobu. To sú niektoré z výhrad, ktoré mala trojica odídencov z opozičného hnutia Sme rodina Peter Marček, Rastislav Holúbek a Martina Šimkovičová. Hnutie Sme rodina túto trojicu vylúčilo z poslaneckého klubu.

Skúsený manipulátor

Toto rozhodnutie Kollára podľa trojice potvrdzuje vyjadrenie, že líder Sme rodina je neurotik, ktorý sa nedokáže ovládať.

"Medzi našou trojicou a Kollárom nebola programová nezhoda, ale mali sme výhrady k jeho vulgárnym vyjadreniam a k tomu, že sa stal len maskotom hnutia, ktoré ideologicky riadi Milan Krajniak," povedal na tlačovej konferencii Marček, podľa ktorého sa aj negatívne hodnotenie dá vyjadriť slušnými slovami.Krajniaka označil za náboženského fundamentalistu a skúseného manipulátora.

Za negatívum tiež Marček považuje, že hnutie Sme rodina nedostalo pozvanie do Opozičnej rady, ktorú vytvorili SaS a OĽaNO-NOVA. "Bol to varovný signál, že ak sa naša politická komunikácia nezmení, nebudú s nami ako s partnermi počítať," povedal.

Budú nezaradení

Za slabinu Sme rodina označil aj to, že hnutie doteraz nezačalo vytvárať regionálne štruktúry. To je podľa jeho slov potrebné, ak chce Sme rodina prežiť viac ako jedno volebné obdobie. "Prieskum agentúry Polis ukázal, že až 57 percent občanov považuje Sme rodina za nesystémovú stranu, čo bolo viac ako v prípade ĽSNS. Je to varujúci signál, ale v hnutí sme o tom vôbec nediskutovali," povedal Marček.

Všetci traja zároveň odmietli Kollárovo vysvetlenie ich vylúčenia z klubu, že sa o jeho chod vôbec nezaujímali, nezúčastňovali sa rokovaní a ani nevedia, kde je jeho sídlo. "Je to nehorázne klamstvo," odkázal Marček. Trojica tiež odmietla, že smeruje do koaličnej Siete. "Ostávame nezaradení poslanci," uistila Šimkovičová.

Poslankyňa zároveň potvrdila Krajniakove slová, že v máji hlasovala za svojho kolegu Rastislava Holúbeka, čo rokovací poriadok zakazuje. Poslaneckého mandátu sa však nevzdá. O jej osude rozhodne mandátový a imunitný parlamentný výbor.

"Išlo o hlasovanie o prívesných vozíkoch, na ktorom sme sa celé hnutie vopred dohodli, že hlasujeme za. Kolega bol spravodajca a zabudol si kartu, keďže rečnil z pultu. Rukou ukázal, že hlasuj. A ja si plne priznávam svoju nováčikovskú chybu, že som v spontánnej reakcii stlačila gombík," povedala Šimkovičová s tým, že za chybu sa bude zodpovedať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok