Na Dunaji opäť obnovili plavbu

SITA
23.2.2012 11:44

Štátna plavebná správa dnes o 10:00 obnovila plavbu po Dunaji. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Štátnej plavebnej správy Jana Vadkertyová.

Na Dunaji opäť obnovili plavbu
SITA

Naďalej však podľa nej platí povinnosť zachovávať osobitnú bezpečnosť plavby cez Vodné dielo Gabčíkovo pre zvyšky ľadu v prívodnom kanáli. Vodcovia plavidiel sa budú musieť v tomto úseku vodnej cesty striktne riadiť pokynmi vedúceho plavby na plavebných komorách.

Ako agentúru SITA informoval hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Pavel Machava, na nevyhnutne potrebný čas budú obmedzené veľkosti zostáv plavidiel v poprúdnom smere plavby. Po úplnom vyčistení plavebnej dráhy od ľadových krýh bude plavba povolená bez obmedzenia. Zároveň dnes od 9:00 obnovili podľa Machavu aj premávku kompy medzi Vojkou a Kyselicou.

Plavbu po Dunaji zastavili 6. februára, pretože v prívodnom kanáli Vodné dielo Gabčíkovo zdrž Hrušov sa vytvorilo súvislé ľadové pole, ktoré neumožňovalo bezpečnú plavbu. Lode sa nemohli plaviť na vodnom úseku od Bratislavy po Vodné dielo Gabčíkovo. Slovenský vodohospodársky podnik nasadil v uplynulých dňoch ľadoborec na rozrážanie ľadov v prívodnom kanáli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok