Otvárací duel 45. ročníka Copa América ovládli Kolumbijčania

SITA TASR
4.6.2016 09:05

Futbalisti Kolumbie zvíťazili v otváracom zápase jubilejného 100. ročníka juhoamerického šampionátu Copa América nad domácou reprezentáciou USA 2:0.

Úvodný duel tradičného juhoamerického šampionátu, ktorý sa pri príležitosti osláv storočnice rozšíril aj do zóny CONCACAF, si nenechal ujsť ani prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Gianni Infantino. Američania mali od začiatku ofenzívne chúťky, ale v 8. minúte ich schladil efektný Zapatov volej zvnútra pokutového územia po rozohranom rohu z pravej strany. Hralo sa síce vo vysokom tempe, no bez gólových príležitostí. Až v závere polčasu zahral v pokutovom území rukou Yedlin a Rodriguez nariadenú penaltu premenil - 0:2. Druhý polčas priniesol niekoľko skvelých príležitostí na zmenu skóre, či už priamy kop Dempseyho alebo únik Baccu, no gól už nepadol.

"Po takomto zápase vždy vládne sklamanie a frustrácia. Chcete vstúpiť do turnaja čo najlepšie, aby ste sa mali od čoho odraziť a takto to dopadne... Máme ešte dve príležitosti na to, aby sme vyhrali, ďalšie zaváhanie je neprípustné," uviedol obranca Geoff Cameron. Jedným z dvoch úspešných strelcov zápasu bol James Rodriguez, ktorý v 73. minúte odstúpil z hry po bolestivom páde na ľavé rameno. "Nechcem privolávať hrozivé scenáre, musíme si počkať na vyjadrenie nášho lekárskeho tímu," povedal tréner Kolumbie Jose Pekerman.

A-skupina:
USA - Kolumbia 0:2 (0:2)
Góly: 8. C. Zapata, 42. James Rodríguez (z pok. kopu)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok