Kladivárska hviezda Wlodarczyková si vyskúšala sektor v Šamoríne

TA3 SITA
3.6.2016 21:38

Dva roky len víťazí. Je držiteľkou svetového rekordu a jedinou ženou v histórii, ktorá prekonala 80-metrovú hranicu. Kladivárka Anita Wlodarčiková bude najväčším lákadlom obnovenej PTS, ktorá štartuje po 6-ročnej prestávke.

Anita Wlodarczyková si po príchode do športového centra x-bionic® sphere v Šamoríne vyskúšala vrhačský kruh. "Povrchý je dobrý, oveľa lepší ako minulú nedeľu vo francúzskom Forbachu, kde som hodila 79,45 m. Preto verím, že na tomto prekrásnom štadióne prekonám 80-metrovú hranicu," povedala Wlodarczyková.

Na tému svetový rekord - súčasný je 81,08 m - nechcela hovoriť, iba poznamenala, že sa cíti vo výbornej forme. V prípade rekordného hodu je pre 30-ročnú Poľku prichystaná prémia 15 000 eur od vedenia športového centra x-bionic® sphere.

Na mítingu P - T - S sa predstaví v 16 disciplínach približne 170 atlétov z 34 krajín, približne tretinu tvorí absolútna i širšia slovenská špička. "Disciplíny sme vyberali tak, aby sme mohli divákom predstaviť čo najviac našich popredných atlétov. Myslím si, že sa nám to podarilo, veď z doterajších 14 olympionikov pre Rio štartuje 9 a zo 17 istých účastníkov júlových ME v Amsterdame až 14. Veríme, že na péteeske k nim pribudnú i ďalší. Veľkú šancu kvalifikovať sa na ME majú naše ženské štafety na 4 x 100 i 4 x 400 m, o olympiádu sa budú uchádzať ďalší ôsmi kandidáti," skonštatoval šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok