Brexit môže pochovať státisíce pracovných miest, Briti si varovania nevšímajú

TASR
3.6.2016 18:50

Británia by po tzv. brexite, teda odchode z Európskej únie, mohla stratiť státisíce pracovných miest v kľúčovom sektore služieb. Varuje britský minister financií George Osborne pred referendom, ktoré je naplánované na 23. júna.

Brexit môže pochovať státisíce pracovných miest, Briti si varovania nevšímajú
SITA/AP

Prieskumy verejnej mienky pritom naznačujú, že varovné slová vládnych predstaviteľov pred dôsledkami brexitu nepadajú na "úrodnú pôdu" a na názory voličov nemajú veľký vplyv. V sektore služieb však pracuje najviac obyvateľov Británie, zhruba 25 miliónov ľudí. Podľa Osborna po odchode z únie by až 400.000 z nich mohlo v nasledujúcich dvoch rokoch prísť o prácu.

Kampaň oboch táborov, stúpencov aj odporcov brexitu, sa tri týždne pred referendom vyostruje a obe strany sa navzájom obviňujú zo zavádzania a preháňania faktov.

Zotrvanie v EÚ podporuje aj Tim Clark, šéf arabských aerolínií Emirates. Obáva sa negatívnych dôsledkov brexitu nielen pre Britániu, ale aj pre celú 28-člennú úniu. Domnieva sa, že neistota v ekonomike povedie k zníženiu dopytu po cestovaní a lietaní. Aerolínie Emirates lietajú do 32 miest v 18 štátoch EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok