Sieť nechce poslancov zo Sme rodina. Tí popreli, že odtiaľ odchádzajú

TASR
3.6.2016 17:05

Viacerí poslanci za Sieť nechcú prípadný spoločný klub s trojicou poslancov z klubu Sme rodina Petrom Marčekom, Martinou Šimkovičovou a Rastislavom Holúbekom, s ktorých prácou údajne nie sú v hnutí Borisa Kollára spokojní. Reagovali tak na medializované úvahy o vytvorení takéhoto klubu.

Sieť nechce poslancov zo Sme rodina. Tí popreli, že odtiaľ odchádzajú
SITA/Marko Erd

Odlišné hodnoty

"Nie, nesúhlasím. Politika nemôže byť o kupčení s hlasmi za každú cenu a ak by sa toto stalo, bol by to veľký šrám na fungovaní tejto vládnej koalície," uviedol podpredseda Siete Eduard Adamčík. Pre podpredsedníčku strany Katarínu Csáfalvayovú je neprijateľné sedieť v spoločnom klube so zástancami extrémistických názorov. "Nepovažujem hodnoty, s ktorými išla do volieb táto strana, za zlučiteľné s tým, čo dlhodobo presadzujem," poznamenala.

Zmysel v klubovej spolupráci s trojicou poslancov zo Sme rodina nevidí ani člen predsedníctva Siete Igor Janckulík. "Neviem, na čo by to bolo dobré, vládna koalícia vládne, má dostatok hlasov, pohodlnú väčšinu v parlamente, takéto kroky vôbec nie sú potrebné, sú zbytočné a len rozladia voličov," povedal.

Z oficiálneho stanoviska Siete vyplýva, že strana nevylúčila prípadnú spoluprácu s trojicou poslancov od Borisa Kollára. Nábor však nerobí, nevidí dôvod to siliť. "Koalícia je stabilná v zostave, v akej funguje dnes," odkázala hovorkyňa Siete Karmen Németová.

"Nezmyselné fámy"

O tom, ako sa vyvinie situácia v Sme rodina, rozhodne klub na svojom rokovaní. Údajne by trojica mohla v klube skončiť. Trojlístok to označil za nezmyselné fámy. "Nevieme, kto tieto informácie šíri a posúva ich do médií, ale môžeme jednoznačne potvrdiť, že sa nezakladajú na pravde," uviedli vo svojom stanovisku Marček, Šimkovičová a Holúbek.

S ich prácou má byť nespokojný šéf hnutia Kollár. O odchode trojice poslancov sa hovorilo už pred pár týždňami. Vtedy to odmietli. V pondelok (30. 5.) Kollár Denníku N povedal, že Marček, Šimkovičová a Holúbek v parlamente nič nerobia, s ničím neprichádzajú, len tam sedia a hlasujú. Marček uviedol, že nepovažuje za prácu poslanca faktické poznámky či repliky v rozprave. Chce sa podieľať na "zákonodarných iniciatívach napĺňajúcich ciele nášho programu".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok