Včelár zachraňoval svoje včely pred záplavami, prišiel o život

TASR
3.6.2016 15:32

Záchranári v Belgicku objavili telo včelára, ktorého vo štvrtok odniesla stúpajúca voda, keď sa pred ňou pokúšal uchrániť svoje včely. Šesťdesiatnika objavili potápači z požiarneho oddielu.

Včelár zachraňoval svoje včely pred záplavami, prišiel o život
SITA/AP

Po niekoľkých dňoch prívalových dažďov vystúpila rieka Wamme z brehov a zaplavila obce v belgickej provincii Luxemburg. Vysoká voda zaplavila domy a odnášala autá.

V juhonemeckých spolkových krajinách pomáhajú miestnym obyvateľom v zaplavených oblastiach žiadatelia o azyl. V bavorskom meste Simbach am Inn, neďaleko rakúskych hraníc, povedal 30-ročný Sýrčan, že "vie, čo to znamená žiť v krízovej oblasti a prísť o svoj domov". S lopatou v ruke odstraňoval naplaveniny, ktoré priniesla vysoká voda. Spolu s ním pomáha v meste asi 25 Sýrčanov. Jeho priateľ povedal, že im ľudia zo Simbachu poskytli toľko pomoci, že sú radi, že im teraz môžu aspoň čiastočne pomoc vrátiť.

Starosta Simbachu Klaus Schmid uviedol, že "bez dobrovoľných pomocníkov by sme to nezvládli". V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, v meste Braunsbach, ktoré zaplavila voda v nedeľu, pomáha miestnym podľa úradov takmer 50 žiadateľov o azyl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok