Penguins vyhrali aj druhý zápas, finálová séria sa presúva do San Jose

SITA NHL
2.6.2016 08:06

Kapitán Sidney Crosby vyhral buly, obranca Kris Letang naznačil strelu, ale posunul puk na vrchol ľavého kruhu, kde si ho spracoval Conor Sheary a prestrelil brankára Martina Jonesa.

Penguins vyhrali aj druhý zápas, finálová séria sa presúva do San Jose
SITA/AP

Vrátil sa Matt Nieto

Bol to prvý gól 23-ročného amerického krídelníka v predĺžení v jeho kariére, rozhodol o stredajšom víťazstve hokejistov Pittsburghu nad San Jose 2:1 a znamená vedenie Penguins 2:0 na zápasy vo finále Stanleyho pohára 2016.

Do zostavy "žralokov" sa po zranení v hornej časti tela vrátil útočník Matt Nieto, predtým naposledy bol v akcii 9. mája. Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre stretnutia v 29. min Phil Kessel, pre ktorého to bol jubilejný desiaty zásah v tohtoročnom play-off. Krídelník druhej formácie "Pens" dosiahol siedmy gól v uplynulých deviatich vystúpeniach.

Až 4:05 min pred naplnením riadneho hracieho času vyrovnal obranca Justin Braun. Predĺženie celkom rýchlo ukončil spomenutý Sheary.

Sharks hľadajú recept

Penguins boli v oboch finálových dueloch lepším tímom, veď v sérii napríklad ešte ani raz neprehrávali. "Sharks sa vracajú domov na najbližšie dva zápasy s mankom 0:2 túžiac po víťazstve. Ak rýchlo nenájdu recept, môže to byť krátka séria," zdôraznil server nhl.com.

Tretí duel je v SAP Center na programe v sobotu 4. júna, hrá sa na štyri víťazstvá. Kým San Jose bojuje o svoj vôbec prvý Stanley Cup, Pittsburgh ho v klubových dejinách získal dosiaľ trikrát - v rokoch 1991, 1992 a 2009.

Pittsburgh - San Jose 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0) - stav série 2:0
Góly: 29. Kessel (Bonino, Hagelin), 63. Sheary (Letang, Crosby) - 56. Braun (Couture, J. Ward)
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 18 655 divákov

Zostavy:
Penguins: M. Murray - Letang, Dumoulin, Lovejoy, Määttä, J. Schultz, I. Cole - Hörnqvist, Crosby, Sheary - Kessel, Bonino, Hagelin - Rust, Malkin, Kunitz - Fehr, Matt Cullen, Kühnhackl. Tréner: M. Sullivan.
Sharks: M. Jones - Burns, P. Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon - Pavelski, J. Thornton, Hertl - Donskoi, Couture, Marleau - J. Ward, Tierney, Nieto - Wingels, Spaling, M. Karlsson. Tréner: P. DeBoer.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok