Streľbu na Kalifornskej univerzite označila polícia za vraždu a samovraždu

TASR
2.6.2016 06:38

Streľbu v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles, pri ktorej zahynuli v stredu dvaja ľudia, prehlásila polícia za vraždu a samovraždu. Univerzitný kampus zároveň asi po dvoch hodinách od tiesňového volania označila bezpečný. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Areál je už bezpečný

Areál univerzity uzavreli dopoludnia po správach, že v ňom došlo k výstrelom. Polícia následne vyzvala všetkých ľudí, aby univerzitu opustili alebo sa ukryli do bezpečia.

Na mieste zasahovali početní príslušníci rôznych policajných zložiek vrátane pyrotechnickej jednotky či Federálneho úradu pre vyšetrovanie. Len o dve hodiny od tiesňového volania však šéf losangelskej polície Charlie Beck areál vyhlásil za bezpečný.

Polícia podľa jeho slov našla v malej kancelárii v jednej z hlavných univerzitných budov obe obete, zbraň a tiež niečo, čo pripomínalo list na rozlúčku. Mená obetí polícia nezverejnila. Neuviedla ani to, či ide o študentov.

43.000 študentov

Vedenie univerzity oznámilo, že kampus opäť otvorili ešte v stredu poobede miestneho času, výučbu však na zvyšok dňa zrušili.

UCLA, "vlajková loď" celého systému Kalifornskej univerzity ležiaca v západnej časti mesta Los Angeles, má približne 43.000 študentov. Budúci týždeň sa na nej budú konať záverečné skúšky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok