Podvodníci opäť v akcii. Energetici varujú pred falošnými predajcami

TA3 TASR
1.6.2016 12:00

Západoslovenskú energetiku v uplynulých dňoch kontaktovali tisícky zákazníkov s informáciami o podvodnom konaní podomových predajcov. Predajcovia navštevujú zákazníkov ZSE a na základe klamlivých informácií sa ich snažia presvedčiť na zmenu dodávateľa.

Zákazníci musia byť ostražití

Takéto prípady registrovali podľa hovorkyne ZSE Michaely Dobošovej zákazníci v Bratislave, nedá sa však vylúčiť, že sa predajcovia postupne presunú aj do iných regiónov.

Predajcovia používajú ako argumenty klamlivé informácie o odchode skupiny E.ON zo Slovenska. Zároveň zákazníkov zavádzajú tvrdeniami o tom, že majú poverenie zo spoločnosti ZSE na zmenu dodávateľa elektrickej energie.

ZSE upozorňuje svojich zákazníkov, aby boli ostražití pred podobnými predajcami. "Chcem ubezpečiť našich zákazníkov, že v rámci spoločnosti ZSE neprichádza k žiadnym zmenám. V prípade, ak majú akékoľvek pochybnosti, nech sa obrátia na našu zákaznícku linku, kde im budú poskytnuté relevantné informácie," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti ZSE Energia Juraj Krajcár.

Zraniteľní seniori

Pri zmene dodávateľa sa podpisuje viacero dokumentov. "Upozorňujeme preto zákazníkov, aby dávali pozor na to, čo im dáva predajca podpísať. Predajca si väčšinou vypýta faktúru za elektrinu, prípadne ďalšie dokumenty a doklady. Zákazníkom odporúčame, aby si pred tým, ako poskytnú akékoľvek informácie, overili totožnosť predajcu aj pravdivosť jeho predajných argumentov," zdôraznila Dobošová.

Najzraniteľnejšou skupinou sú podľa nej predovšetkým seniori, čo predajcovia využívajú. Ak už zákazník pod takýmto nátlakom zmluvu o zmene dodávateľa podpísal, môže od nej do 14 dní odstúpiť bez udania dôvodu. V prípade akýchkoľvek nejasností je dôležité, aby zákazníci kontaktovali Zákaznícku linku ZSE 0850 111 555 alebo navštívili Zákaznícke centrá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok