Pavúk sa v Cargu neohrial, minister dopravy Brecely ho odvolal

TASR
31.5.2016 17:35

Minister dopravy Roman Brecely odvolal z funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa nákladného dopravcu Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia Jozefa Pavúka.

Pavúk sa v Cargu neohrial, minister dopravy Brecely ho odvolal
SITA/Marek Mrviš

"Pri výbere Pavúka na post dočasného šéfa Carga sme si, žiaľ, dostatočne nepreverili niektoré významné skutočnosti v jeho profesionálnej i politickej kariére. Túto chybu som sa rozhodol okamžite napraviť," odôvodnil Brecely.

Podľa jeho slov bol Pavúk na post riaditeľa ZSSK Cargo obsadený len dočasne, do uskutočnenia riadneho výberového konania. Aby sa takéto konanie mohlo uskutočniť, musel byť podľa rezortu dopravy odvolaný pôvodný riaditeľ spoločnosti. "Napriek tomu, že v prípade Pavúka išlo len o dočasné poverenie, je pre mňa osobne dôležité, aby vedúce posty vo významných firmách v gescii ministerstva dopravy zastávali ľudia, o ktorých manažérskych a etických kvalitách nie sú pochybnosti," dodal Brecely.

Pavúk pôsobil v predstavenstve ZSSK Cargo aj za druhej vlády Roberta Fica. Po nástupe vlády Ivety Radičovej ho vtedajší minister dopravy Ján Figeľ z funkcie odvolal. Figeľ kritizoval vysoké odmeny dovtedajšieho vedenia ZSSK Cargo, ktoré boli vyplatené aj Pavúkovi, a to vo výške 130.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok