Hokejisti Zvolena zdolali Poprad 4:0

SITA
4.10.2011 21:20

HKm Zvolen - HK Poprad 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Hokejisti Zvolena zdolali Poprad 4:0

Domáci začali lepšie, po úvodnom oťukávaní si čoskoro vytvárali i šance. Už na začiatku 5. min po rýchlej akcii nastrelil Baláž pravú žŕdku Melicherčikovej bránky. V 7. min však už udreli, keď osamotený Škvaridlo ešte popradského brankára neprekonal, ale Čurilla pohotovo dorazil puk za jeho chrbát a Zvolen vyhrával. Hostia sa rozbiehali pomaly, v 12. min Paločko z bezprostrednej blízkosti neprestrelil Trenčana. Zvolenčania boli aj naďalej nebezpečnejší. V 14. min Brabenec priťukol spoza bránky Šachrajčukovi, no tomu sa nepodarilo pretlačiť puk do siete. V 17. min neuspel ani Ďaloga, ten sa po vysunutí Slovákom rútil sám na Melicherčíka, ale prestrelil bránku.


Ani v prostrednej časti sa obraz hry nezmenil. Zvolenčania boli lepším tímom. V 25. min po Obuchovej strele sa z bezprostrednej blízkosti nepresadil Baláž, v 28. min už však bolo 2:0. Marek Slovák bol v samostatnom úniku faulovaný Novotným a rozhodca odpískal trestné strieľanie. Slovák volil rýchly nájazd a nekompromisne poslal puk ponad Melicherčíkovu lapačku. Domáci boli naďalej aktívni, snažili sa pridať tretí zásah, čo sa im napokon podarilo 38 sekúnd pred koncom druhej tretiny. Po skvelej akcii a úniku troch Zvolenčanov našiel Škvaridlo Čurillu, ktorý si rutinérsky našiel palebnú pozíciu a zavesil ponad Melicherčíkovú vyrážačku - 3:0.


Aj tretiu tretinu odohrali Zvolenčania vo veľkom štýle. Už po 36 sekundách Baláž pohodlne dorazil Škvaridlovu strelu za chrbát bezmocného Melicherčíka. Hostia sa ani v tejto časti prakticky na nič nezmohli, azda jedinou výnimkou bola 54. min, keď sa puk skôr náhodne odrazil k Rapačovi, ale ten sám pred Trenčanom neuspel. Zaslúžené víťazstvo Zvolena mohol ešte v 57. min prikrášliť Šachrajčuk, ale jeho strela spomedzi kruhov však skončila mimo popradskej bránky.

HKm Zvolen - HK Poprad 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 7. M. Čurilla (Škvaridlo, Trochta), 28. Marek Slovák (z tr. strieľania), 40. M. Čurilla (Škvaridlo), 41. V. Baláž (Leskovjanský, L. Jurík)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: Baluška - Tvrdoň, Orolín, 1217 divákov

Zvolen: Trenčan - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Bronilla, Hraško, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Šachrajčuk, Brabenec - M. Čurilla, Trochta, Škvaridlo - Zuzin, M. Jurík, Otčenáš

Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčak, Fabian, Malina, M. Šterbák, Helström, Kramár, Velebný - Vandas, Kraft, Kuľha - A. Kroták, Hult, Vaic - Škovira, S. Takáč, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, Achmetov


Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Chceli sme potvrdiť tri body získané v Nitre, kde nás tento zápas stál veľa síl. Dnes chlapci od prvého hráča až po výborného brankára Trenčana odviedli veľmi dobrú robotu. Bol to náš najlepší výkon. Sme radi, že sa nám podarilo streliť štyri góly a získali sme tri body."

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Odohrali sme ďalší zápas zo serie z vonku, čo nie je veľmi príjemné. Tieto zápasy nás stali veľa síl. Domáci hrali s nasadením a organizovanou obranou. Na ľade sme boli bez pohybu a všade o krok vzadu. Toľkých chýb, ktoré sme dnes urobili, sme sa nedopustili za posledné tri zápasy. Nechcem povedať, že mužstvo nechcelo, ale boli sme dnes niekde inde ako Zvolen."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok