Richard Gere a George Clooney sa stretli s pápežom Františkom

TASR TA3
30.5.2016 00:00

Hollywoodski herci Richard Gere a George Clooney sa stretli vo Vatikáne s pápežom Františkom, keď dostali medaily na konferencii zorganizovanej vatikánskou charitou pre vzdelávanie mládeže, ktorú sponzorujú.

Pápež sa prizeral, keď Gere a Clooney pred asi 400-členným publikom preberali medaily s názvom Olivovník mieru od nadácie Scholas Occurrentes. Clooneyho na ceremónii sprevádzala jeho manželka Amal Alamuddinová.

Ešte predtým pápež odpovedal na otázky mladých ľudí. Jeden z nich sa ho pýtal, či niekedy zvažoval odchod z funkcie, pretože s ňou súvisí príliš veľká zodpovednosť. František bol zvolený za pápeža v roku 2013 po rezignácii svojho predchodcu Benedikta XVI., ktorý odstúpil ako prvý pápež po takmer 600 rokoch. "Nikdy som nepomýšľal na odchod," reagoval pápež.

2_0a000002-62ce-bece.jpg

"Nikdy som si nemyslel, že vyberú mňa, bolo to prekvapenie, ale v tej chvíli mi Boh nadelil vnútorný pokoj, ktorý ma sprevádza doteraz a ktorý ma udržuje v chode, to je tá milosť, ktorú som dostal. Okrem toho, ja som povahou bezstarostný a tak postupujem vpred," dodal s úsmevom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok