Čech prešiel po lane v neuveriteľnej výške, zlomil svetový rekord

ČTK
21.5.2016 11:15

Mladý Čech Danny Menšík prekonal vo francúzskych Alpách rekord v modernej verzii povrazochodectva, v takzvanom slackline, ktorá sa prevádzkuje na natiahnutých pružných popruhoch.

Čech prešiel po lane v neuveriteľnej výške, zlomil svetový rekord
youtube.com/EQBcz

Spolu so svojím francúzskym kolegom Nathanom Paulineom Menšík dokázal prejsť jeden kilometer dlhú slackline, ktorá bola zavesená medzi dvoma skalnými výbežkami vo výške viac ako 650 metrov. Obaja tak pokorili predchádzajúci rekord, ktorý predstavoval 495 metrov, napísal server britského denníka The Daily Express. Úsek, ktorý po lane prešli, bol dlhý 1010 metrov.

Britský denník správu priniesol aj s fotografiami Pierra Chauffeura, ktoré ukazujú odvážny kúsok oboch slacklinerov. Tí si k prekonaniu rekordu vybrali vrcholy La Paroi Dérobée v blízkosti obce Aiglun, ktorá sa nachádza neďaleko Azúrového pobrežia vo Francúzsku.

"Jeden kilometer, to je pekná vzdialenosť, o ktorej si všetci mysleli, že bude možné ju prekonať až za pár rokov. My sme si povedali, že namiesto prekonávanie niekoľkých rekordov každý rok skúsime prejsť rovno kilometer a uvidíme, či sa to podarí," povedal Menšík, ktorý slackline pokoril za 40 minút. Paulinovi sa to predtým pre silný vietor podarilo za hodinu a desať minút.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok