Griga zachránil Michalovce vo Fortuna lige a na lavičke končí

TASR
21.5.2016 11:21

Stanislav Griga nebude v novej sezóne trénerom futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce. Trénerského kormidla nováčika súťaže sa ujal počas zimnej prestávky s cieľom zachrániť pre klub najvyššiu súťaž. Tento cieľ sa mu podarilo splniť, ale na lavičke Michaloviec viac pokračovať nebude.

Svoj cieľ splnil

Griga svoj cieľ v tíme MFK Zemplín splnil, hoci o záchranu v najvyššej súťaži museli jeho zverenci bojovať do posledného kola. Napokon sa však vďaka víťazstvu 3:0 nad Žilinou, a súčasne aj skalickej prehre v Trenčíne, zachránili. Pre skúseného kormidelníka sa tak skončila ďalšia etapa trénerskej kariéry.

"Mám zmluvu do 30. júna. Bolo to síce pekné obdobie, ale v klube končím z osobných aj profesných dôvodov. Krajšie sa však skončiť nedalo. Boli sme dohodnutí do konca júna a približne koncom marca som sa rozhodol, že tu dokončím prácu a skončím,” poznamenal Griga po zápase so Žilinou. Po náročnej sezóne, v ktorej mužstvo prevzal počas zimnej prestávky, potrebuje dlhší oddych. "Teším sa na dovolenku asi ako nikdy doteraz,” dodal.

Súperili so Skalicou

Michalovčania boli spoločne so Skalicou od úvodu sezóny pasovaní do boja o záchranu a to sa napokon aj potvrdilo. V jarnej časti viackrát zakopli a neustále museli sledovať aj výsledky svojho tabuľkového súpera. Nováčikovia súťaže napokon až do 33. kolo bojovali o to, kto z nich bude hrať najvyššiu súťaž aj o rok. Michalovčania mali po konečnom účtovaní na poslednú Skalicu štvorbodový náskok.

"So ziskom bodov až taký spokojný nie som. V štrnástich zápasoch sme získali štrnásť bodov a nespomínam si, že by som niekedy s nejakým tímom získal takto málo bodov. Keď sa však na to pozriem komplexne, tak som rád, že to stačilo na splnenie cieľa. Mali sme množstvo zranení a päť zlomenín, čo som ešte nezažil. Hoci som skúsený tréner, aj pre mňa bolo školou znovu pripravovať mužstvo po tom, čo sme dostali facku,” povedal Griga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok