Fasel zostáva šéfom svetového hokeja, Nemeček vo vedení končí

TASR
19.5.2016 16:46

Bývalý zubár Fasel stojí na čele svetového hokeja 22 rokov. Po znovuzvolení neavizoval zásadné zmeny v stratégii Medzinárodnej hokejovej federácie.

Fasel zostáva šéfom svetového hokeja, Nemeček vo vedení končí
SITA/AP

Prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie bude aj v nasledujúcom funkčnom období Švajčiar René Fasel. Šesťdesiatšesťročného Švajčiara zvolili na štvrtkovom kongrese v Moskve počas prebiehajúceho svetového šampionátu. Hlavnými bodmi jeho programu do roku 2020 sú boj proti dopingu a rozvoj hokeja v Ázii. Pokúsi sa tiež zaistiť, aby aj na ďalších zimných olympijských hrách štartovali hokejisti zo zámorskej NHL.

Fasel už v nasledujúcich voľbách pre vekové obmedzenie nebude môcť kandidovať. "Nájsť nástupcu bude jedným z mojich prioritných cieľov. Je veľmi pravdepodobné, že sa ním stane niekto z vedenia organizácie zvoleného vo štvrtok," citoval Fasela web ČT Sport.

V exekutívne Medzinárodnej hokejovej federácie už nebude pôsobiť šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček. Nezvolili ho delegáti členských krajín organizácie. Nemeček pôsobil vo výkonných štruktúrach od roku 2012, keď ho zvolili v Helsinkách. Teraz v Moskve okrem neho ako nový kandidát neuspel ani legendárny švédsky hokejista Peter Forsberg.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok