Extraliga - Žilina - Banská Bystrica 4:3 po sn

SITA
21.2.2012 20:15

Hneď v úvodnej minúte ohrozil brankára Kostúra strelou Richard Huna. Banskobystrický gólman bol však pozorný podobne ako pri úniku Siváka, keď mali hostia početnú prevahu. V 7. min Kútny dostal štvorminútový trest za faul na Haranta, domáci však početnú prevahu nevyužili, aj kvôli tomu, že následne bol vylúčený domáci Sivák.

Extraliga - Žilina - Banská Bystrica 4:3 po sn
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 50. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HC'05 Banská Bystrica 4:3 po sam. nájazdoch (0:2, 2:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 31. Linet (T. Sýkora, Kubiš), 34. T. Sýkora (Linet), 43. T. Sýkora (Staňo, Kubiš), rozhodujúci sam. nájazd Devečka - 14. Kútny (L. Novák, Pulliainen), 15. Pulliainen (M. Kokavec, L. Novák), 28. Miroslav Hlinka 
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, D. Konc - M. Valach, Zvrškovec, 1302 divákov 

Zostavy
Žilina: M. Laco (29. Murín) - D. Devečka, Kudělka, Harant, Dlouhý, Ďurkech, Houdek, Staňo, Krčula - P. Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, V. Nemec, Stupka - M. Drevenák, Troliga, Smotrila - T. Sýkora, Linet, Kubiš 
Banská Bystrica: Kostúr - Huba, M. Grman, Cebák, Brňák, Kubka, Bambúch, Beňa, Novajovský - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - L. Novák, Pulliainen, M. Kokavec - Zuzin, Heizer, T. Hričina 

Hneď v úvodnej minúte ohrozil brankára Kostúra strelou Richard Huna. Banskobystrický gólman bol však pozorný podobne ako pri úniku Siváka, keď mali hostia početnú prevahu. V 7. min Kútny dostal štvorminútový trest za faul na Haranta, domáci však početnú prevahu nevyužili, aj kvôli tomu, že následne bol vylúčený domáci Sivák. Do vedenia išli hostia v 17. min, keď Kútny sám pred Lacom na trikrát predsa len zasunul puk do domácej bránky. Ich vedenie už o 46 s znížil Pulliainen po nezištnej prihrávke Kokavca - 2:0. Následne mali domáci prevahu piatich proti trom, ale za vyše minútu a pol sa im nepodarilo skórovať.

Úvodná 10-minútovka druhej tretiny bola o vylúčených. Banská Bystrica udržiavala svoj dvojgolový náskok, aj keď Žilina si príliš veľa streleckých príležitostí nevytvorila. V 29. min domáca obrana nevenovala príliš pozornosť Miroslavovi Hlinkovi, a ten vsietil tretí gól baranov. Po ňom vystriedal Mareka Laca v domácej bránke Murín. Odpoveď domácich prišla pomerne rýchlo, keď v 31. min center štvrtej útočnej formácie Linet poslal puk za Kostúrov chrbát, gól však hlavný rozhodca J. Konc uznal až po porade s videorozhodcom. Žilina pridala, bol to opäť štvrtý útok, ktorý zásluhou Sýkoru vsietil kontaktný gól na 2:3. Hostia pri presilovej hre tlačili, ale stav sa nemenil.

V úvode poslednej tretiny bol vylúčení Pulliainen a domáci po 14 s početnú prevahu zásluhou Sýkoru využili na vyrovnanie. Štvrtý útok Žiliny bol nebezpečný aj počas nasledujúcich minút, v 50. min mal ideálnu príležitosť na vsietenie víťazného gólu Nemec, ale Kostúr bol proti. Taktiež príležitosti Sýkoru a Bambúcha na druhej strane zostali nevyužité. V dramatickom závere mohol dve minúty pred koncom rozhodnúť Stupka, ale šťastie stálo na strane banskobystrického gólmana.

V predlžení to bol kapitán Devečka, ktorý mohol dať rozhodujúci štvrtý gól, ale to sa mu podarilo až pri samostatných nájazdoch. 

Hlasy
Milan Jančuška (tréner Žiliny): "Zápas mal dve rôzne polovice. V prvej boli jasne lepší hráči Banskej Bystrice, ktorí lepšie korčuľovali, vyhrávali osobné súboje a zaslúžene viedli. Nás nakopol prvý gól. Dostali sme sa do šancí, podarilo sa nám vyrovnať. V zápase sme mohli prehrať aj vyhrať, nakoniec sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch, v ktorých sme boli úspešnejší. Veľmi dobre nám zahrala štvrtá útočná formácia, Murín dobre nahradil v bránke Mareka Laca." 

Vladimír Országh (asistent trénera Banskej Bystrice): "Nie som spokojný s výsledkom ani s predvedenou hrou, dobre sme hrali len v úvode zápasu, keď sme vsietili tri góly. Potom sme hrali veľmi nekoncentrovane. Dva góly sme inkasovali, keď sme nepokryli hráča súpera. Žilinčania vyrovnali a šťastie stálo na ich strane pri samostatných nájazdoch."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok