Extraliga - Martin - Slovan 4:1

SITA, TA3
21.2.2012 20:12

Začiatok zápasu patril Slovanu, ale z úvodného náporu nič nevyťažil. V 4. min unikol Cíger, ale sám proti Konrádovi neuspel. V 7. min vyšlo domácim prečíslenie dvoch na jedného - Galamboš poslal puk na Krišku, ale ten svoj blafák nedokončil, lebo Dobroň zatiahol záchrannú brzdu.

Extraliga - Martin - Slovan 4:1

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 50. kolo:

MHC Mountfield Martin - HC Slovan Bratislava 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Góly: 7. Sobota (Drgoň, Matejka), 15. Matejka (Michal Važan), 22. Matejka (Sobota), 48. Škoda (Výborný) - 43. Švarný (Lipiansky) 
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše Galamboš 10 min za nešportové správanie - Skokan 5 + DKZ za údery, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Mikula - Gavalier, Smrek, 1800 divákov 

Zostavy
Martin: M. Šimko - Drgoň, Matejka, M. Výborný, Brcko, Škumát, Leško, Vartovník, Zukal - Michal Važan, Galamboš, Sobota - Fadrný, V. Škoda, Kriška - Miroslav Ižvolt, Zeliska, Macejka - Šišovský, Murček, J. Cíger 
Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, P. Frühauf, Štajnoch, Jerofejevs, L. Kozák, Luža, Trška - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, Bulík, M. Bartánus - M. Hudec, Preisinger, M. Bakoš - D. Skokan, Macho, D. Buc 

Začiatok zápasu patril Slovanu, ale z úvodného náporu nič nevyťažil. V 4. min unikol Cíger, ale sám proti Konrádovi neuspel. V 7. min vyšlo domácim prečíslenie dvoch na jedného - Galamboš poslal puk na Krišku, ale ten svoj blafák nedokončil, lebo Dobroň zatiahol záchrannú brzdu. Následnú presilovku piatich proti trom využil za 14 sekúnd Sobota a poslal "kosačky" do vedenia - 1:0. Úvodný gól bol pre Martin hernou rozbuškou a do konca tretiny "belasých" k ničomu nepustil. V 15. min opäť v presilovke Matejkov nahodený puk sa obtrel o brániacich hráčov Slovana a skončil za prekvapeným Konrádom - 2:0. V závere prvej tretiny ešte Bakoš v presilovke v dobrej pozícii minul Šimkovu bránku.

Aj v druhej tretine boli domáci lepším mužstvom, favorita knokautovali v presilovke. Matejka v 22. min strelou od modrej čiary prekonal Konráda - 3:0. Zaskočení hostia mali potom v 27. min šťastie po dorážke Škodu, ktorý Konrádom vyrazený puk nedopravil do siete. V 33. min sa rútil Hudáček sám na Šimka. Fauloval ho Zukal, ale z nariadeného trestného strieľania nevrátil Hudáček "belasých" do hry. Martinčania hrali potom umne zozadu, nikam sa neponáhľali. Slovan zvýšil obrátky, tlačil sa pred Šimka, ale ten svoj tím podržal. Vyznamenal sa aj v závere druhej časti hry po Hudáčkovom blafáku.

Na začiatku tretej tretiny stroskotal Hudáček na Šimkovi. V 43. min mal Slovan výhodu presilovky o dvoch hráčov, za tri sekundy ju využil Švarný - 3:1. V 45 min unikol v oslabení Matejka, ale minul Konrádovu bránku. "Belasí" potom zbytočne znervózneli, domáci mali 120-sekundovú výhodu piatich proti trom. Štyri sekundy pred jej vypršaním Škoda zblízka prekonal Konráda - 4:1. V hektickom závere si už Martin náskok ustrážil a zaslúžene zvíťazil. 

Hlasy
Branislav Stolárik (asistent trénera Martina): "Na Slovan sme si verili. Porazili sme ho už dvakrát a spravili sme všetko pre to, aby sme ho zdolali aj do tretice. V úvode sme ustáli tlak súpera. V presilovkách sme potom dali dva góly, ktoré nás posadili na koňa. Podržal nás brankár Šimko, ku ktorému sa pridalo celé mužstvo. Sme radi, že sme po športovej stránke zachránili hokej v Martine." 

Roman Stantien (asistent trénera Slovana): "Zápas sa mi hodnotí ťažko. Doplatili sme na nepremieňanie príležitostí. Na druhej strane, súper skóroval zo svojich prvých troch presiloviek. Boli sme nedisciplinovaní, urobili sme veľa faulov v zlomových situáciách. Chýbal nám aj pokoj v koncovke. Musíme to zlepšiť, lebo v play-off sa s jedným gólom na ľade súpera vyhráva ťažko."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok