Extraliga - Zvolen - Skalica 4:2

SITA, TA3
21.2.2012 19:45

V prvých desiatich minútach sa toho na ľade veľa neudialo. Jediným spestrením bola séria vylúčení, v jednej chvíli hrali dokonca oba tímy iba s tromi hráčmi. Lepšie predsa len začali domáci. V 13. min počas presilovky spracoval puk Lukáš Jurík, vychutnal si Tomeka a utešeným blafákom otvoril skóre.

Extraliga - Zvolen - Skalica 4:2
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 50. kolo:

HKm Zvolen - HK 36 Skalica 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Góly: 13. L. Jurík, 34. M. Vantroba (L. Jurík), 40. M. Vantroba (V. Baláž, Marek Slovák), 54. Otčenáš - 36. Pálffy (J. Hruška), 58. T. Višňovský (Lušňák) 
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Bogdaň, V. Smrek, 857 divákov 

Zostavy
Zvolen: Trenčan - Ťavoda, Jindra, Hraško, Juraško, M. Vantroba, J. Mucha, Ťavoda, Jindra, L. Pokovič - Síleka, M. Jurík, Otčenáš - P. Zuzin, Brabenec, V. Baláž - Marek Slovák, L. Jurík, Čurilla - Méry, Fekiač, Martin Ďaloga 
Skalica: Tomek - Vyrúbalík, Šmach, Pojkar, Kloz, Jankovič, Křetinský, Magušin, Gula - Pálffy, J. Hruška, R. Školiak - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, T. Mikúš, Šátek - Klejna, Holovič, R. Konečný 

V prvých desiatich minútach sa toho na ľade veľa neudialo. Jediným spestrením bola séria vylúčení, v jednej chvíli hrali dokonca oba tímy iba s tromi hráčmi. Lepšie predsa len začali domáci. V 13. min počas presilovky spracoval puk Lukáš Jurík, vychutnal si Tomeka a utešeným blafákom otvoril skóre. Zvolenčania vzápätí ožili, už v 15. min pálil po peknom Zuzinovom prieniku Čurilla. Ten istý hráč sa o niekoľko sekúnd ocitol v ďalšej sľubnej šanci, dostal sa však mimo streleckého uhla a netrafil bránku.

Ani na začiatku prostrednej časti si skromne zaplnené tribúny neužili veľa hokejovej krásy. Najmä favorit zo Skalice zaostával za očakávaním, Trenčan v domácej svätyni nemal veľa práce. V 26. min dorážal zblízka Zuzin, ale pohotový zákrok Tomeka odvrátil druhú skalickú pohromu. V 32. min išiel Školiak sám na Trenčana, prestrelil však bránku a vzápätí prišiel trest. Lukáš Jurík našiel v 34. min Vantrobu, ktorý prudkou strelou po ľade trafil presne medzi betóny skalického gólmana. Záhorákom stačili na gólovú odpoveď necelé dve minúty, keď sa po ostreľovaní domácej bránky zblízka trafil Pálffy - 2:1. Ešte do skončenia druhej tretiny však opäť narástol náskok na dva góly. Slovák vybojoval puk pri mantineli, cez Baláža sa dostal k Vantrobovi a ten pohotovo zakončil.

V záverečnej tretine už domáci nepripustili drámu. Naopak, mali niekoľko ideálnych príležitostí zvýšiť svoje vedenie. V 42. min nezakončil úspešne parádnu sťahovačku Brabenec. Potom prišli veľké chvíle Vantrobu, ktorý bol dvakrát veľmi blízko hetriku - konkrétne v 49. min, keď však jeho strelu vyrazil Tomek a v 51. min, keď netrafil hosťujúcu bránku. Nakoniec sa Zvolenčania predsa len dočkali gólu, po individuálnej akcii Otčenáša. Hoci v závere znižoval Višňovský, o zaslúžené víťazstvo domáci už neprišli. 

Hlasy
Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Do zápasu sme išli s tým, že chceme konečne zastaviť desaťzápasovú sériu prehier. Všetko sme tomu podriadili. Myslím si, že sme podali kolektívny a taktický výkon. Najpodstatnejšie bolo, že sme konečne strelili viac ako jeden alebo dva góly. Podľa môjho názoru bolo naše víťazstvo zaslúžené." 

Peter Oremus (tréner Skalice): "Chceli sme vo Zvolene bodovať, ale našou hrou sme tomu veľmi nepomohli. Dali sme málo gólov, preto sme neuspeli. Táto prehra nás, samozrejme, mrzí, nemôžeme byť spokojní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok