Slovenskí vodní slalomári vybojovali na ME zlato, Slovenky bronzové

TASR
15.5.2016 15:24

Slovenskí vodní slalomári sa rozlúčili s ME v Liptovskom Mikuláši ziskom zlata v hliadke 3xC2. Ladislav a Peter Škantárovci, Peter a Pavol Hochschornerovci a Tomáš Kučera s Jánom Batíkom triumfovali s takmer sekundovým náskokom pred Poliakmi.

Je to o súdržnosti, tvrdia slalomári

Slovenská hliadka 3xC2 zvládla svoju finálovú jazdu a na ME vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši získala zlato. Tri slovenské posádky odsunuli na druhú priečku Poliakov, ktorí zaostali o 99 stotín. Na treťom mieste skončili reprezentanti Nemecka.

Ladislav a Peter Škantárovci, Peter a Pavol Hochschornerovci a Tomáš Kučera s Jánom Batíkom štartovali a potvrdili úlohu favoritov. "Je to o súdržnosti a za tie roky už máme najazdené. Išli sme si to svoje, kontrolovali sme aj chalanov ako idú. Iné hliadky spoločne trénujú, my sme však netrénovali, ale aj tak to vyšlo," povedal Kučera, ktorý sa spoločne s Jánom Bátikom druhýkrát v priebehu pár hodín tešil z prvenstva.

To cennejšie dosiahli v súťaži C2, keď sa po výbornej jazde stali majstrami Európy. "Už sme sa sústredili na jazdu. Hore sme si povedali ako ideme a tak sme aj išli. Všetci poznáme toto prostredie, takže sme to v pohode zvládli," zhrnul úspešnú jazdu slovenskej hliadky.

Výsledky ME vo vodnom slalome

Finále 3xC2 mužov: 1. SLOVENSKO 139,94 sek., 2. Poľsko +0,99 s., 3. Nemecko +2,45 s., 4. Česká Republika +2,51 s., 5. Francúzsko +2,70 s, 6. Rusko +3,75.

Kaliská: Každá medaila je vzácna

Naša hliadka žien 3xK1 v zložení Jana Dukátová, Elena Kaliská, Kristína Nevařilová zase získala na ME vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši bronzové medaily. Zvíťazili reprezentantky Veľkej Británie pred Nemkami.

Kaliská si po štvrtom mieste v individuálnej súťaži napravila chuť. "Každá medaila je vzácna. Vážim si aj túto z hliadok," poznamenala skúsená slalomárka. V singli definitívne prišla o šancu na účasť na OH 2016 v Rio de Janeiro. Napokon však predsa len získala ďalší cenný kov do svojej bohatej medailovej zbierky.

Spoločne s mladou Nevařilovou a v K1 bronzovou Dukátovou mysleli na najvyššiu priečku. "Mali sme síce vyššie ambície, ale spravili sme chyby. Jazda bola optimálna, do dvadsiatej bránky dokonca excelentná. Potom som však v závere spravili chybu. Rozhoduje však čas v cieli a aj preto sme na treťom mieste," povedala Kaliská.

Výsledky ME vo vodnom slalome

Finále 3xK1 žien: 1. Veľká Británia 124,28 sek., 2. Nemecko +4,28 s., 3. SLOVENSKO +9,15 s., 4. Slovinsko +10,38 s., 5. Česká Republika +10,82 s., 6. Rakúsko +11,58 s., 7. Francúzsko +12,35 s., 8. Španielsko +15,29 s., 9. Poľsko +15,67 s., 10. Rusko +17,37 s.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok