Slováci nevydržali kanadský tlak, matematická šanca však ešte žije

TA3 TASR
15.5.2016 09:14

Hoci jeho tím dostal od Kanady päťgólový prídel, tréner Zdeno Cíger v pozápasovom hodnotení upustil od kritického tónu a vyzdvihol nasadenie a bojovnosť svojich zverencov. Vyčítal im iba nervozitu a bojazlivosť, ktorá vyplývala z prílišného rešpektu voči favorizovanému súperovi.

I keď sa postupové šance slovenských hokejistov znížili, podľa kouča je mužstvo stále v hre. Pod sústredeným kanadským tlakom prichádzali zaváhania slovenských bekov i útočníkov, ktorí nedokázali vyhodiť puk z obranného pásma.

Chybám sa nevyhol ani kapitán Andrej Sekera, ktorý pred druhým gólom posunul puk priamo súperovi a Matt Duchene sa z čistej pozície nemýlil. V záverečnej tretine inkasoval skúsený obranca dva zbytočné dvojminútové tresty. "Bolo vidno, že 'Seky' to chce zobrať na seba. Faktom je, že sme súperovi nestíhali. Boli sme slabší a pomalší." Napriek piatim inkasovaným gólom zostal Július Hudáček v bránke až do konca.

"Brankár je dôležitým článkom tímu. Možno nejaký gólik môže chytiť navyše, ale ide hlavne o kolektívny výkon. Pokiaľ nebudeme hrať ako tím, môžete mať brankára, akého chcete a nepomôže vám to. My sme skutočne nestíhali, potom sa to kopí a rúti aj na brankára. Potom mu je ťažko niečo vyčítať," tvrdil tréner. Hráči nevládali ani kondične, napriek tomu, že zápasu predchádzali dva dni voľna. "Niektorí ťahali nohy, mali toho dosť. Ak nevládzete, máte potom problém presadiť sa jeden na jedného a udržať sa v pásme. Ťažko sa potom dávajú góly."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok