Futbalisti FC Barcelona obhájili titul španielskych šampiónov

SITA
14.5.2016 20:26

Futbalisti FC Barcelona obhájili titul španielskych šampiónov. V sobotňajšom stretnutí záverečného 38. kola tamojšej najvyššej súťaže Primera División 2015/2016 zvíťazili na pôde Granady 3:0, hetrikom sa zaskvel Uruguajčan Luis Suárez.

Futbalisti FC Barcelona obhájili titul španielskych šampiónov
SITA/AP

V súbežnom dueli Real Madrid síce zdolal La Coruňu na jej ihrisku 2:0 gólmi Cristiana Ronalda z prvého polčasu, no v konečnej tabuľke zaostane za katalánskym klubom o jeden bod. Barcelončanom sa nevypomstila skutočnosť, že i keď v marci mali pred "bielym baletom" aj dvanásťbodový náskok, napokon z boja o titul urobili drámu až do posledného kola.

FC Barcelona získal celkovo 24. španielsky titul, Real je v tejto štatistike naďalej suverénnym lídrom - na svojom konte má 32 prvenstiev v La Lige. Kráľovský klub z Madridu, ktorý ešte môže triumfovať v aktuálnej edícii Ligy majstrov, však naposledy v najvyššej domácej dlhodobej súťaži uspel v sezóne 2011/2012.

V boji o korunu kráľa strelcov s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou uspeje Barcelončan Suárez so 40 gólmi, druhý je Portugalčan Ronaldo (35).

Výsledky sobotňajších stretnutí záverečného 38. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División:

La Coruňa - Real Madrid 0:2 (0:2)
Góly: 7. a 25. Cristiano Ronaldo
Granada - FC Barcelona 0:3 (0:2)
Góly: 22., 38. a 86. L. Suárez.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok