Slovenských hokejistov čaká náročný víkend, musia bodovať

TA3 TASR
14.5.2016 09:47

Našich hokejistov čaká na majstrovstvách sveta náročný víkendový program, a to zápasy s Kanadou a Fínskom. Ak chcú postúpiť do štvrťfinále, musia bodovať. Proti javorovým listom bude chytať Július Hudáček. Marcinko a Dravecký sú fit a rovnako pripravení nastúpiť proti Kanade.

Sersena nahradí Švarný

Slovenskí hokejisti nastúpia na sobotňajší zápas B-skupiny MS proti Kanade aj s dvojicou útočníkov Tomáš Marcinko a Vladimír Dravecký, ktorí sa už dali zdravotne dokopy. Obaja sa zúčastnili aj na predpoludňajšom tímovom rozkorčuľovaní.

Marcinko bol po extrakcii zubu, Draveckého zasa z piatkového tréningu vyradila ľahšia viróza. "Obaja sú už zdravotne v poriadku, budú večer hrať," potvrdil tréner Zdeno Cíger. Ten už v piatok avizoval, že namiesto Andreja Šťastného, ktorý po zranení prsného svalu odcestoval domov, sa do štvrtého útoku postaví Peter Cehlárik.

Michala Sersena, ktorý je po operácii špirálovitej zlomeniny nohy a šampionát sa pre neho takisto skončil, nahradí v prvej obrannej dvojici Ivan Švarný. "Ale máme siedmich bekov, tak sa budú točiť dokola," doplnil kouč. Ten už v piatok informoval, že do bránky pôjde Július Hudáček.

Cíger: Musia sa zbaviť rešpektu

Slováci si prehrami s Nemeckom (1:5) a Bieloruskom (2:4) skomplikovali šance na postup zo skupiny. Ak chcú pomýšľať na štvrťfinále, budú musieť zabrať v zostávajúcoch troch dueloch so silnými tímami - Kanadou, Fínskom a USA. Obhajca titulu naháňa svojimi výkonmi na turnaji strach, triumfoval vo všetkých štyroch zápasoch a dosiahol pritom skóre 25:4. Na svetových šampionátoch ťahá famóznu sériu 14 víťazstiev v rade.

Podľa Cígera sa však musia jeho zverenci zbaviť prehnaného rešpektu, ak chcú proti Kanade uspieť. "Chalani sa musia práveže uvoľniť, dať sa dokopy, zahrať kolektívne. Vidno na nich energiu, majú chuť, chcú ukázať, čo vedia. Robia všetko pre to, aby uspeli. Musíme ísť do toho najmä tímovo," vyhlásil Cíger.

Predpokladné zostavy

Kanada: Talbot – Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Dumba, Matheson, Hutton – Stone, Reinhart, Domi – Duchene, McDavid, Marchand - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Perry, Brassard, Hall

Slovensko: J. Hudáček - Meszároš, Švarný, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš - Bakoš, Réway, Daňo - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, Marcinko, Bartánus - Cehlárik, Lušňák, Skalický

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok