Nemci v dôležitom zápase zdolali Bielorusov

SITA TASR
13.5.2016 21:53

Vydarená prvá tretina nakopla hokejistov Nemecka k dôležitému víťazstvu nad Bieloruskom 5:2 v piatkovom zápase petrohradskej základnej B-skupiny na majstrovstvách sveta v Rusku.

Nemci v dôležitom zápase zdolali Bielorusov
SITA/AP

Zverenci trénera Marca Sturma sa v prvej časti hry presadili trikrát v rozpätí siedmich minút, keď postupne skórovali Patrick Reimer, Leon Draisaitl a Felix Schütz. Bielorusi po zmene strán zvýšili obrátky a znížili na 1:3, lenže ešte do konca druhej tretiny Nemci znova získali trojgólový náskok.

Aj pri druhom bieloruskom góle v poslednej dvadsaťminútovke asistoval brankár Vitalij Kovaľ. Skóre duelu uzavrel do prázdnej bránky Philip Gogulla.
Nemecko má v tabuľke sedem bodov a pred sebou zápasy proti USA a Maďarsku, čiže aj solídne vyhliadky na postup do štvrťfinále.

B-skupina (Petrohrad):

Nemecko
- Bielorusko 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

Góly: 5. Reimer (M. Müller), 6. Draisaitl (Nöbels, Macek), 11. Schütz (Goggula, Hager), 35. Macek (Reul, Nöbels), 60. Goggula (Daryl Boyle) - 29. Stepanov (Kovaľ, Linglet), 50. Stas (Lisovec, Kovaľ)
Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Fonselius (Fín.), Iverson (Kan.) - Kilian (Nór.), Malmqvist (Švéd.).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok