Rakúskej vláde môže šéfovať riaditeľ železníc

TASR
12.5.2016 14:10

Rozhodnutie o osobe nového rakúskeho kancelára už zjavne padlo. Podľa informácií rakúskych médií by sa mal novým predsedom Sociálnodemokratickej strany Rakúska i vlády stať doterajší šéf Rakúskych spolkových železní Christian Kern.

Rakúskej vláde môže šéfovať riaditeľ železníc
SITA/AP

Rozhovor s predsedom

Kerna počas týždňa podporilo sedem z deviatich krajinských straníckych organizácií Sociálnodemokratickej strany Rakúska okrem viedenskej a burgenlandskej. Medzičasom však má aj ich súhlas, uviedli tlačové agentúry DPA a APA. Podľa denníka Kurier už Kern absolvoval pozitívny rozhovor s dočasným predsedom sociálnych demokratov Michaelom Häuplom, ktorého kancelária zatiaľ príslušné správy nepotvrdila.

Noviny Der Standard uviedli, že Häupl hovoril aj s bývalým riaditeľom verejnoprávnej televízie a rozhlasu ORF Gerhardom Zeilerom, ktorý svoju kandidatúru údajne stiahol.

Fayman prekvapil

Doterajší spolkový kancelár Werner Faymann v pondelok prekvapivo odstúpil z funkcie, čím vyvodil dôsledky z vnútrostraníckej kritiky. Za takmer osemročného pôsobenia v úrade jeho sociálni demokrati zaznamenali straty pri 19 z 21 volieb.

Oficiálne rozhodnutie o novom kancelárovi príde v piatok, keď sa primátor Viedne Häupl ako dočasný šéf SPÖ stretne so straníckymi špičkami, vyplýva z informácií spravodajskej relácie ORF.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok