Tréner de Boer v Ajaxe skončil, má namierené do Evertonu

TA3 TASR
12.5.2016 13:40

Vedenie holandského futbalového klubu Ajax Amsterdam predčasne ukončilo spoluprácu s trénerom Frankom de Boerom. Obe strany sa dohodli na ukončení po vzájomnej dohode. Štyridsaťpäťročný kouč pôsobil v metropole Holandska päť a pol sezóny, pôvodná zmluva mala vypršať budúci rok.

De Boer vyhral s Ajaxom štyri tituly v Eredivisie, v predchádzajúcich dvoch sezónach však jeho zverenci nezvládli záver a obsadili druhé miesta. Minulý víkend Ajax nedokázal zdolať De Graafschap a v poslednom kole sezóny prepustil prvé miesto v tabuľke PSV Eindhoven.

"Chcem sa poďakovať klubovému vedeniu, že mi dalo šancu trénovať prvý tím Ajaxu. Po zisku štyroch titulov prišlo sklamanie v minulej sezóne a rovnako aj v tej nedávno skončenej. Nastal čas, aby obe strany - ja i klub - skúsili niečo nové. Ajax je môj klub a navždy zostane," uviedol v stanovisku de Boer.

Ďalšie kroky holandského kouča by mali zamieriť do Anglicka. Britské médiá ho spájajú s pôsobením v Evertone, kde by mal nahradiť Roberta Martineza. Španielsky tréner je pod tlakom, liverpoolskemu klubu sa v tejto sezóne nedarilo a Martinezovi viacerí predpovedajú odchod z Goodison Parku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok