St. Louis vo finále konferencie prvý raz od Demitrovej partie

SITA nhl.com
12.5.2016 07:31

Prvý raz od roku 2001 sa hokejisti St. Louis prebojovali do finále Západnej konferencie NHL.

St. Louis vo finále konferencie prvý raz od Demitrovej partie
SITA/AP

V stredu skvele zvládli rozhodujúci siedmy semifinálový duel na ľade Dallasu, kde po prvej tretine viedli 3:0, po druhej 5:0 a napokon triumfovali hladko 6:1. Brankár Brian Elliott pochytal 31 striel a v útoku zabrala hosťom najmä druhá formácia Troy Brouwer, Paul Stastny, Robby Fabbri, keď každý z jej členov dosiahol gól a dve asistencie. Blues triumfovali 4:3 v sérii, v ktorej až trikrát zvíťazili v súperovom American Airlines Center.

Pred pätnástimi rokmi v konferenčnom finále vyradil tím St. Louis neskorší víťaz Stanleyho pohára Colorado (4:1 na zápasy). Za "bluesmanov" v tej sezóne nastúpili Slováci Pavol Demitra, Michal Handzuš, Ladislav Nagy, Ľuboš Bartečko, Peter Smrek a Jaroslav Obšut. Na Blues teraz čaká víťaz druhej semifinálovej série medzi San Jose a Nashville, ktorú vo štvrtok na ľade Sharks tak isto rozuzlí až siedmy duel.

Semifinále play-off NHL - streda (hralo sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Dallas - St. Louis 1:6 (0:3, 0:2, 1:1) - konečný výsledok série 3:4, St. Louis postúpilo do konferenčného finále

Góly: 46. Eaves (Goligoski, Oduya) - 6. Fabbri (Brouwer, P. Stastny), 19. P. Stastny (Brouwer, Fabbri), 20. Berglund (Lehterä, Backes), 24. Backes (Berglund, Parayko), 36. Brouwer (Fabbri, P. Stastny), 56. Tarasenko (Schwartz, Shattenkirk)


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok