Trump by nepúšťal moslimov do USA, čo však s novým starostom Londýna?

TA3 ČTK
10.5.2016 09:52

Nový prvý muž Londýna Sadiq Khan by rád odcestoval do Ameriky a stretol sa s tamojšími kolegami. Obáva sa, že sa mu to nepodarí, ak sa prezidentom USA stane Donald Trump.

Spraví výnimku

Uchádzač o úrad amerického prezidenta Donald Trump, ktorý uvažuje o zákaze vstupu moslimov do USA, urobí v prípade novozvoleného starostu Londýna Sadiq Khana výnimku. Trump to povedal v reakcii na obavy, ktoré Khan vyjadril v rozhovore s časopisom Time.

Starostom britskej metropoly sa stal ako prvý moslim. "Chcem ísť do Ameriky a stretnúť sa s americkými starostami. Ak sa stane Donald Trump prezidentom, nedostanem sa tam pre svoju vieru," povedal Khan.

Potomok pakistanských prisťahovalcov

Trump mu ale odkázal, že zakaždým existujú výnimky. O zákaze vstupu moslimov sa zmienil v reakcii na minuloročné atentáty, pri ktorých teroristi vo Francúzsku zabili 130 ľudí. "Vždy budú nejaké výnimky," povedal Trump s tým, že je "šťastný", že Londýn bude riadiť práve Khan. 

"Ak bude robiť prácu dobre, ak bude ju robiť výborne, bude to úžasná vec," vyhlásil. Khan je potomkom pakistanských prisťahovalcov a minulý týždeň bol zvolený hlasmi viac ako 1,3 milióna Londýnčanov. V rozhovore vyjadril nádej, že "Trumpov prístup k politike" v Amerike neprevládne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok