Murray ukončil spoluprácu s trénerkou Mauresmovou, rozišli sa po dvoch rokoch

TASR
10.5.2016 00:15

Britský tenista Andy Murray a jeho francúzska trénerka Amelie Mauresmová sa po dvoch rokoch dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Bez uvedenia dôvodu rozchodu o tom v informovala zastupiteľská agentúra Murrayho.

Murray ukončil spoluprácu s trénerkou Mauresmovou, rozišli sa po dvoch rokoch
SITA/AP

"Mala upokojujúci vplyv na náš tím a bude nám chýbať," uviedol Murray. Ten počas pôsobenia Mauresmovej zlepšil svoju hru na antuke, no nepridal do zbierky žiadny grandslamový titul. V rokoch 2015 i 2016 postúpil do finále Australian Open, no tam zakaždým prehral so svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom.

Mauresmová v auguste minulého roka priviedla na svet svoje prvé dieťa a od koučingu si dala šesťmesačnú pauzu. "Dvojročná práca s Andym bola pre mňa fantastickou skúsenosťou," citovala niekdajšiu svetovú jednotku a grandslamovú šampiónku agentúra AP. "Užívala som si, že som mohla byť súčasťou jeho tímu."

Murray sa stal prvým špičkovým tenistom, ktorý si za trénera zvolil ženu. Stalo sa tak v júni 2014. "Naučil som sa od nej veľmi veľa, na kurte i mimo neho. Ďakujem jej za všetko, čo pre mňa spravila," dodal Brit.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok