Slováci si pripísali ďalšie víťazstvo, vysoko porazili Francúzov

TA3 TASR
8.5.2016 21:20

Slovenskí hokejisti včera úspešne vyrazili do boja a zdolali Maďarsko. Úspech zopakovali aj s Francúzskom počas ďalšieho zápasu základnej B- skupiny Majstrovstiev sveta.

Slováci si pripísali ďalšie víťazstvo, vysoko porazili Francúzov
TASR/Martin Baumann

Plný počet bodov

Slovenskí hokejisti majú po dvoch zápasoch na MS v Rusku plný počet šesť bodov. Po úvodnom triumfe 4:1 nad Maďarmi si v B-skupine poradili aj s Francúzmi, s ktorými zlomili zápas v druhej tretine a triumfovali 5:1. Víťazný gól strelil v jubilejnom 160. reprezentačnom zápase Dominik Graňák.

Zverenci trénera Zdena Cígera si v pondelok oddýchnu a nasledujúci deň o 15.15 SELČ nastúpia proti Nemcom. Francúzov vyzvú o štyri hodiny neskôr Maďari.

B-skupina (Petrohrad)

Francúzsko - Slovensko 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

góly: 2. Perret (Beron) - 4. Sekera (L. Hudáček, Viedenský), 14. Graňák (Dravecký, Lušňák), 35. Bakoš (Meszároš, Sersen), 36. L. Hudáček (Jurčo, Viedenský), 58. Jaroš (Viedenský, Jurčo)

zostavy:

Francúzsko: Huet (41. Hardy) - Auvitu, Trabichet, Beron, Chakiachvili, Janil, Raux - Fleury, Bellemare, Desrosiers - Y. Treille, Meunier, Perret - Bertrand, Bozon, S. Treille - Claireaux, T. da Costa, Ritz

Slovensko: J. Hudáček - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš, Švarný - Bakoš, Réway, Daňo - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, Marcinko, Bartánus - Hrnka, Šťastný, Lušňák

Mimoriadne ťažký úvod

Mimoriadne ťažký úvod stretnutia pripravili slovenskí hokejisti Júliusovi Hudáčkovi. Už po 62 sekundách nechali Marinčin so Sekerom medzi sebou veľkú medzeru, Beron do nej vysunul Perreta, ktorý v nájazde od Hudáčkovej lapačky skóroval. Cígerovi zverenci sa rýchlo otriasli. K lepšiemu pohybu pridali častú streľbu a v 4. minúte vyrovnali čistým priestrelom Sekeru od modrej.

Pokračujúce vysoké napádanie robilo Francúzom problémy, za súperom výrazne zaostávali a trápili sa v jednoduchej rozohrávke. Druhýkrát inkasovali v hre štyroch proti štyrom, Lušňákove buly Dravecký priťukol Graňákovi a jeho príklep z medzikružia zapadol do pravého horného rohu. Po niekoľkých úspešných zákrokoch v závere nabral istotu aj brankár Hudáček.

Zlom priniesla presilovka

Úvodnú polovicu druhej tretiny rozkúskovali vylúčenia a technický prejav Slovákov sa zmenil na bojovný. Naďalej však mali viac z hry a pred Huetom pôsobili aj nebezpečne, no málo dôrazne. Na druhej strane mohli "Les Bleus" udrieť z protiútokov, Raux však v 32. minúte Desrosiersovu prihrávku za Hudáčka nepretlačil rovnako ako Bozon svoj nájazd o chvíľu neskôr.

Zlom zápasu priniesla prvá využitá slovenská presilovka na turnaji v 35. minúte. Po krkolomnej kombinácii si Bakoš prebral puk na osi a z otočky zvýšil na 3:1. Už o štyridsaťosem sekúnd Francúzi pochybili v rozohrávke, svojej najväčšej zápasovej slabine, Jurčo posunul Liborovi Hudáčkovi a ten si umne položil Hueta.

Na tretiu tretinu preto nastúpili v bránke s Hardym, Slováci pre zmenu bez Daňa, ktorý mal podozrenie na natiahnuté slabiny. Cígerovi zverenci mali zápas jasne pod kontrolou. Istení trojgólovým náskokom sa snažili skóre zveľadiť a na nového muža v maske našli napokon recept v 58. minúte, keď sa v prečíslení presadil Jaroš. Francúzom v závere chýbali sily a náročný úvodný víkend MS zakončili druhou prehrou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok