Turecká armáda tvrdí, že zabila na severe Sýrie 55 islamistov

TA3 ČTK
8.5.2016 19:16

Turecké letectvo zabilo pri bombardovaní územia v severnej Sýrii, ktoré ovláda organizácia Islamský štát, 55 radikálnych islamistov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tureckú armádu. Akcia bola odvetou za týždne trvajúce ostreľovanie tureckého hraničného mesta Kilis.

Pri bombardovaní územia na severe Sýrie boli v sobotu večer podľa tureckej armády zničené aj tri vozidlá a tri raketové odpaľovacie zariadenia.

Pri cezhraničných útokoch v Kilis zomrelo podľa tureckej agentúry Anadolu od začiatku roka asi 20 ľudí a sedemdesiatka osôb bola zranená. V tomto meste, ktoré leží asi 60 kilometrov severne od sýrskeho Halab, žije na 100 000 sýrskych utečencov, ktorí tam utiekli pred občiansku vojnu v Sýrii.

V meste Halab a priľahlých oblastiach na severozápade Sýrie platí od štvrtka prímerie, ktoré bolo naposledy v piatok predĺžené o 72 hodín. Platiť má teda do pondelka. V meste zatiaľ prímerie funguje, v jeho južnom okolí sa ale boje zostrili. Ťažké straty zaznamenali najmä iránske sily podporujúce vládne vojská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok