Trump zľahčuje svoje problémy, sústredí sa na útoky proti Clintonovej

ČTK
8.5.2016 11:50

Miliardár Trump sa nedostatočnou podporou v republikánskom tábore neznepokojuje. Radšej sa sústredí na útoky proti Clintonovej. Znova vyrukoval s niekdajšou manželskou neverou jej muža, bývalého prezidenta Billa Clintona. "Je vydatá za muža, ktorý najhoršie zneužíval ženy v politických dejinách," vyhlásil Trump.

Trump zľahčuje svoje problémy, sústredí sa na útoky proti Clintonovej
SITA/AP

Trump sa spolieha na voličov

Miliardár Donald Trump, ktorého odmieta podporiť čoraz viac významných republikánov, povedal, že Republikánska strana nemusí byť nevyhnutne jednotná pre jeho víťazstvo v prezidentských voľbách. Podľa agentúry AP vyhlásil, že v boji o Biely dom uspeje vďaka hlasom, ktoré dostane od demokratických voličov.

"Myslím, že by bolo lepšie, keby bola (strana) jednotná, myslím, že by to bolo... Lepšie. Ale nemyslím, že by vlastne musela byť jednotná v tradičnom zmysle slova," uviedol Trump, ktorý si republikánsku kandidatúru do prezidentských volieb prakticky zaistil víťazstvom v Indiane, po ktorom vzdali súboj jeho poslední dvaja súperi Ted Cruz a John kašiach.

Clintonová má veľkú podporu

Magnátovi sa stále nedarí získať podporu časti straníckeho jadra. V piatok 6. mája sa síce za neho postavili niekdajší prezidentský kandidát Bob Dole a bývalý viceprezident Dick Cheney, ale rad ďalších republikánskych osobností sa k nemu nehlási. Sú medzi nimi napríklad Trumpovi bývalí súperi z nominačného súboja Jeb Bush a Lindsey Graham, váha ale aj šéf Snemovne reprezentantov Paul Ryan.

Na rozdiel od Trumpa Hillary Clintonová, ktorá zrejme zvíťazí v primárkach Demokratickej strany, má vo svojom tábore veľkú podporu. Podľa AP má už teraz zabezpečených 2205 hlasov vrátane takzvaných superdelegátov a k automatickej nominácii jej chýba 178 hlasov. Podľa prieskumov je takmer isté, že si ich vo zvyšných primárkach zaistí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok